Thursday, November 28, 2013

Premier's Reading Challenge Awards

ng0meL by ummi
As salam.

Semalam masa tengah dok fikir apa nak masak lunch aku dapat mesej dari Sehi, mak Scott & Chris, kawan sekolah Afiq and Kakak. Dia hantar gambar Kakak kat school Assembly. Terkejut gak aku. Ehhh harini bukan Jumaat, sebab selalunya school assembly buat hari Jumaat. Plus Kakak takde pulak cerita or bagitau ada kena ke school. Cumanya dia bagitau ada spelling test. Tu pun buat dalam kelas macam biasa.

Rupanya ada cikgu dia bagitau dalam Edmodo pasal ni. Haiyayaiyayai... missed lah Kakak punya one of important things yang happen kat school. Nasib baik ada Sehi. Aku pun tak tau dia pergi. Bila Kakak balik dari sekolah mula la bersoal jawab. Hehehe nak tau apa happen kan.


She was soooooo happy and excited dapat certificate untuk reading challenge tu. Walaupun just certificate tapi bak kata Cikgu Jasmin, itu satu permulaan yang bagus! She was determined nak dapatkan medal pulak next year. Katanya ramai kawan yang dapat medal. Ada bronze, silver and gold.

Bila ditanya macammana nak dapatkan medal-medal tu dia cakap kena baca banyak banyak banyak buku. Untuk dapatkan certificate tu, she must read at least 12 books in her first year kat school. Actually bukan sebarang buku pun. Ada senarai buku-buku terpilih yang disenaraikan oleh Government of South Australia. Setiap bacaan pihak sekolah akan rekodkan and masukkan data dalam website Premier's Reading Challenge. . Kawan kawan yang dapat medal sebab diorang dah 2,3 tahun kat school tu.

A refresher on the award levels:
1st Year - Certificate
2nd Year - Medal - Bronze
3rd Year - Medal - Silver
4th Year - Medal - Gold
5th Year - Medal - Champion
6th Year - Medal - Legend
7th Year - Medal - Hall of Fame
8th Year - Certificate - Reader for Life 8 (aka Hall of Fame Reader for Life)
9th Year - Certificate - Reader for Life 9 (aka Reader for Life Bronze)
10th Year - Certificate - Reader for Life 10 (aka Reader for Life Silver)

Nak ikutkan next year dia boleh dapat bronze, tapi sebab kami akan balik Malaysia insyaAllah in Julai, tak dapat la dia nak ambil awards ni sebab list penerima award akan dikeluarkan on September.

Bukan sibukkan dapat medal tu, cumanya bila tengok and dengar macammana excitednya Kakak bila cerita pasal kawan kawan yang dapat medal, aku pun jadi happy. Sebab Kakak memang sangat suka membaca. Sangat sangat sangat. Pergi mana pun walaupun nak gi shopping ke, gi main kat taman ke nak juge bawa buku. And kalau dia suka read books kat library, lagi la aku happy kan. At least masa lunch tu takdelah dia asyik dok memanjat monkey bar je hehehe.

Hopefully tahun depan before balik Malaysia for good, akan ada lagi something good yang dia bawa balik dari sekolah. InsyAllah. Very proud of her (>.<)

4 lagi tambah ng0meL:

Wholesale gold chains on July 16, 2014 said...

I am adored to ahead this accession rale reusable for me, as it contains lot of content.Keep update.
Gold & silver chain by the inch

hpm Bosnia on December 11, 2014 said...

wow this is very cool i like climate change and study for a long time wow this is exactly what i mean and what i looking for im so grateful thanks
Bosnia-Herzegovina

Dewi Aja on March 18, 2015 said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ari Hermansyah on May 26, 2015 said...

Izin share bro ..
Ane tunggu kunjungan baliknya ya !
Obat Kanker Lambung
Obat Ginjal
Ace Maxs

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog