Tuesday, November 26, 2013

My Neighbour Totoro

ng0meL by ummi
As Salam.

This week aku dah makin confident dengan laptop ni. Especially sebab dia touch screen ngeeee. Kalau pening2, anggap je macam tab :-)

Aku tengah search best animated movie untuk tambah koleksi dalam hard disk. Aku suka check kat website rotten tomatoes. So far cite2 yang di review memang best la. 

Nak-nak lagi bila jumpa je cerita-cerita Hayao Miyazaki yang kami pernah tengok before this and terus jadi favourite family movie, memang terus aku download semua!

Antaranya Spirited Away, Ponyo, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle and latest Arrietty. Semua cerita2 ni even tengok for the first time, kami berlima including Afiq & Arissa pun suke and tak pernah boring nak tengok banyak2 kali! Kitorang sampai ke tahap kalau jumpa dvd jual kat kedai mesti beli walaupun dah ada dalam hd.

And Oh rupanya baanyak lagi karya Hayao Miyazaki & Studio Ghibli yang nak kena download ni. Hehehe settle aktiviti Summer this year especially kalau hari2 yang so panas malas nak keluar rumah kann.

Eh ok. Nak share movie baru yang baru aku download. My Neighbour Totoro. Yep cerita animasi jepun lagi! Nampaknya kami satu family memang suke sangat dengan karya Hayao Miyazaki ni. Bagi jelah tajuk apa pun, memang enjoy tengok. And ada lagi 3,4 movie dalam list hihihi. Sapa suke, jom layan.

 

8 lagi tambah ng0meL:

* OZIE MAHSA on November 26, 2013 said...

Kalau ada masa bolehlah bersantai sambil nonton....katun...hee

me shuhada on November 26, 2013 said...

Hehehe kan...sambil menyelam minum air. Suka kartun animasi jepun ni tak berat and tak boring :-)

Stillwater Collection on November 26, 2013 said...

Assalamualaikum,
Boleh bagi email tak? Ada benda saya nak tanya.

ummi on November 26, 2013 said...

Wassalam @stillwater collection.
Klu klik kat profile pic saya kt sblh atas kanan ada link utk email sy :-)

Stillwater Collection on November 26, 2013 said...

Tapi itu outlook kan? Saya tak biasa. boleh bagi kat sini? or FB perhaps.

ummi on November 26, 2013 said...

No. Its gmail actually. Boleh aje share kt sini pun :-). adahuhs80@gmail.com.

sitiezahim on November 27, 2013 said...

bes citer totoro ni.. anak2 saya sukeeee hehehe

ummi on November 27, 2013 said...

Sebab comel kan? Must watch ponyo n the others gak tu.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog