Saturday, November 30, 2013

My Anak-anak buah. Miss them so much!

ng0meL by ummi
As salam.
 
Introducing!..
 
Mohammad Danial Harith.
Anak abang sulong aku. Sama umur dengan Afiq beza bulan je. Afiq bulan 1, dia bulan 9. So far masih menanti rezeki Allah nak bagi adik. Cerdik dia ni. Rindu sangat keletah dia. Dia la pelepas rindu mak ayah aku kat cucu-cucu lain sebab dok dekat dengan rumah tok/tokwan dia.
Ummi Aisyah.
Anak adik aku yang no.5. Sama umur dengan Arissa pun beza umur. Arissa lahir bulan 3, sama birdate dengan Acu dia, adik aku yang bongsu. Aisyah lahir bulan 12. Sama birthdate dengan aku, patutnya. Haha. Kami panggil dia Aisyah Bambam. So debab macam ibu dia masa kecik dulu. Dah la putih gile!
 
Dhiya Zara Khadeeja.
Belum setahun. Lahir Mac aritu. Huhu yang ni memang tak sempat nak pegang pun sebab aku dah kat Adelaide. Geram tengok mata kuyu dia. Eh. Ni anak adik aku yang bongsu. Besaq dah adik bongsu aku ye, jadi ibu dah dia.
 
Ahmad Azhar Ali.
Yang ni cucu mak ayah aku yang paling latest. Adik pada Aisyah. Lahir awal bulan aritu. Huhu nak penyet-penyet budak ni sebab asyik tidoq ja. Alhamdulillah makin sihat nampak dia. Masih kat rumah mak ayah aku kat Sg. Petani.
 
Ni la anak-anak buah aku, cucu mak ayah aku. Semua ni termasuk tiga-tiga budak bertuah anak-anak aku mak yang jaga masa dalam pantang. Ye, termasuk Danial. Kakak ipar aku dah xde mak :-( so mak aku yang jaga dia. Alhamdulillah semua ok saja and kami semua was very proud dengan mak. Serious, very proud!
 
Kalau tengok ada kan persamaan dengan budak bertiga kat umah ni kan? Rindunya kat depa, mak2 depa, ateh depa, tok depa and tokwan depa. Aku selalu tunjuk gambar diorang ni pada anak-anak aku so that diorang tak lupa and kenal sepupu masing-masing.
 
Oh! Aku ada lagi 3 orang anak buah sebelah en Ahmad. Tiga-tiga anak adik ipar aku yang no.3.

 
Ayra Hasya sama umur dengan Aisyah and Arissa. Ayra lahir bulan 6. Hehe nak ikutkan Awin (biras aku) plan nak namakan anak dia Arissa. Tapi sebab Arissa lahir dulu (Mac) and kami dah ambil nama tu, dia pun letak nama Ayra. Comel nama tu. Aku suke :'')
 
 
Adik kembar Ayra, both boys. Ameer Saifullah and Ameer Sufiyy. Lahir bulan 4 this year. Saifullah yang sebelah kiri, Sufiy yang kanan. Bolattttt. Just macam Afiq masa baby dulu.
 
Tak sabar nak jumpa those identical twins and Kakak diorang yang shy-shy cat tu. Last jumpa Ayra masa hantar kami kat KLIA dulu. Kecik lagi dia. Baya Chaa kan.
 
Mengenang budak-budak comey-comey kat Malaysia yang dok tunggu kitorang balik, memang buat tak sabar nak balik Malaysia.
Syukur ya Allah kurniakan kesihatan yang baik pada kami dan ahli keluarga kami di Malaysia. Semoga dapat jumpa semua nanti. Aminn.

5 lagi tambah ng0meL:

* OZIE MAHSA on November 30, 2013 said...

ramainya anak sedara...hehee
seronok tengok telatah anak anak kecil

Miss EG on December 31, 2013 said...

salam akak, lama x komen kat blog akak. semoga chat dan ceria d sana :)

anajingga on January 16, 2014 said...

mesti rindu serindu rindunya kan..semoga tabah berada diperantauan..salam ukhuwah dari tanahair..

Anonymous said...

Hi, I read your blogs daily. Your story-telling style is awesome, keep
doing what you're doing!

Feel free to surf to my web blog seo ()

Dewi Aja on November 01, 2015 said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog