Wednesday, November 20, 2013

Grrrrr for G.E.R.A.M

ng0meL by ummi
As Salam.

Huhuhu... memang happy sangat dapat laptop baru ni. Macam-macam sebenarnya aku nak buat selain nak blogging balik. Tambah lak Kakak pun dah start pandai guna PC kat sekolah and ada join Edmodo yang cikgu kelas dia buat khas untuk student-teacher-parent nak communicate

Bila ada kemudahan macam ni senang la nak ajar dia memandangkan sekolah kat sini tak de bawa balik school work, cuma bawa balik buku untuk reading saja. Nak biasakan dia guna computer buat latihan maths ke apa ke yang patut. Tak nak aku dia banyak bazir masa tak de buat apa sangat sedangkan budak baya dia kat Malaysia macam-macam kena pandai kan. Harapnya balik nanti takde la nganga langsung tak tahu apa. Bab reading aku memang tak risau sangat kecuali dia punya Australian-accents yang makin lama makin pekat tu. Jenuh dah betulkan. Nasib baik tak lama duduk sini. Kalau tak memang risau sangat balik Malaysia kalau tak kena kutuk, asyik kena tegur dengan cikgu je. Hopefully tak la kan.

Balik pada cerita laptop ni, yang aku kesah sikit dia pakai application Windows. Memang jenuhhhh sangat la bagi aku yang rabun IT ni kan. Merangkak-rangkak buka satu-satu benda huhu. Memang nak kena cari masa juge nak ngadap ni. En Ahmad pun busy juge nak tolong aku tengokkan. Tapi kesian la dia, rasa bersalah belikan aku laptop pakai windows ni siap offer aku pakai Mac Book dia dulu ekekeke.

Bukan tak bersyukur, cumanya kadang-kadang aku rasa benda yang patut menyenangkan tapi buatkan lagi lambat kerja memang mengundang grrrrr la.

Hihihi sebenarnya yang aku hangin ni sebab tak dapat nak upload gambar dalam handphone aku masuk dalam laptop ni so that senang urusan lain je. Dari pagi en Ahmad keluar pergi Uni, sampai time ambil Afiq kat kindy (dia halfday balik pukul 11.30), sampai la dah pukul 2, jap g nak masak then ambil Kakak kat sekolah pula.. Haih. Geram kan?

Oklah makanya bila dah time untuk anak-anak dah keluarga, aku terpaksa la surrender dulu. Malam nanti tengok balik ye. Daaaa.





2 lagi tambah ng0meL:

sitiezahim on November 21, 2013 said...

saya penah baca komen org dok aussie yang kata sistem edu kat sana bes.. samalah macam kami kat german. tp betul shuhada cakap, kena ajar jugak anak2 kita silibus msia sbb tanak dia terkejut sangat bila balik msia nanti kan... huhuhuhu

me shuhada on November 26, 2013 said...

Hmm xtahu la nak kata best ke x. Ada pro and cons juge especially kalau fikir takut anak ketinggalan. Itu yg kena ajar gak tu kan :-)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog