Saturday, November 23, 2013

Dora Chaa

ng0meL by ummi
As salam.
 
Arissa ni nak kata minat sangat kat Dora tu xdela sangat sangat tahap obses. Ada lagi character katun lain yang kalau letak sebelah dengan dora dia jadi confuse nak pilih mana satu hehehe.
 
Tapi sajalah aku nak dia cari yang 'girl' sebabnya so far yang dok rival dengan Dora ni macam buzzlightyear, jack (& the neverland pirates), minions, mike wazowski (monster inc).. more to boy punya toys kan?
 
Jadi kalau nampak je Dora aku akan make sure dia pilih yang tu la. Cumanya barang Dora ni tak banyak pilihan sangat. And juge of course la mahai weiii. Takat AUD10 boleh la layan lagi. Yelah, bukan nak beli satu je kat Chaa kan (@o@)... kakak and abang pun mesti nak juge. Parah.
 
And kalau nak ikutkan tak banyak pun koleksi barang Dora kat rumah ni. Sebabnya tak perlu kot. Hehehe. Main pun sekejap sekejap je. Pastu sepah. Kakak ang abang juge nak kena tolong kemas. Dia tahu nak tido naik katil, minta.. "Mana itu Dora cha? Mana ini Dora cha?" Lagi tak dapat dok ulang itu je.
- Patung Dora tu beli masa school Kakak buat market day. Macam car boot sale la. Dia tengok terus nak. 50sen je. Ambil la.
- Baju tu antara barang Dora yang awal dia ada. Bukan 1st choice pun kalau pilih baju. Tapi kalau dah suruh pakai dia ok je.
- Jam pula baru dapat last week. Ayah ada rezeki lebih sikit belikan jam tangan sorang satu. Actually more tu nak ajar kakak kenal jam. Tapi.. hehehe mestilah adik adik pun nak gak kan ;)

And yang terbaru (huhu last week punya barang dah kira tak baru eyh?) kena pow beli backpack Dora pula. Nasib baik tengah ada offer half price untuk semua barang Dora. Misi awal ayah nak belikan anak-anak baju tapi end up semua nak toys. Nasib la..
 
Ok. Pasni elakkan gi shopping mall dengan budak budak hehehe.

3 lagi tambah ng0meL:

* OZIE MAHSA on November 23, 2013 said...

assalam... dua dua comel....salam ukhuwah...

me shuhada on November 26, 2013 said...

Wassalam. Salam ukhwah :-). Hehe tq.

Anonymous said...

Howdy would you mind sharing which blog platform you're using?
I'm looking to start my own blog soon but I'm having a
tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
Drupal. The reason I ask is because your design seems different
then most blogs and I'm looking for something completely unique.

P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!


Feel free to surf to my blog; Best Marketing Ottawa Ontario

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog