Thursday, February 28, 2013

SIPAHH Straw

ng0meL by ummi
Salam.

Dah lama nak cerita pasal SIPAHH Straw ni. It is a straw with beads/biji kat dalam yang berperisa. Kalau tak salah, biji tu di buat dari ubi kayu (tapioca) yang boleh carry the sipahh flavour.
Rupanya macam ni. So bila kita sedut susu guna straw ni, kita akan dapat rasa perasa yang 'dibawa' oleh straw tu. Contohnya kalau straw tu perasa strawberry, yes dapat la rasa susu strawberry even hakikatnya kita minum susu putih biasa saja.

Actually masa kat Malaysia dulu pernah beli sekali. That time SIL aku belikan untuk kami rasa since Kakak memang suka sangat susu. Plus aku memang taknak stopkan susu untuk anak anak. Even dah tak bf, dah tak minum formula milk (fm), tapi at least fresh milk or any flavoured susu aku nak diorang minum je sampai besar. Tapi sekali tu je la sebab faktor harga kot huhuhu.
Then bila sampai Adelaide aku memang risaukan Afiq yang mula dulu tak nak fm lain selain Dugro yang of course tak de jual kat Adelaide ni. Afiq dah la fussy bab makan, harap nak susu je. Sekali bila stok susu Dugro dia habis, memang serabut la.

Kami try bagi dia fm lain yang ada kat sini. Alhamdulillah slowly dia nak terima. Tapi fm kat sini boleh tahan harganya. Nak pula Arissa pun dah start kena top up dengan fm sebab production aku punya bm dah makin slow. Huhuk.

Makanya kalau nak beli untuk Afiq n Arissa memang agak 'sakit' la walaupun Arissa tak minum banyak pun. Masih tak berapa boleh nak terima susu lain selain breast milk (bm).
And oleh kerana fresh milk kat Adelaide ni sangat sangat lah murah, dengan AUD1 dah dapat 1liter, maka better kami try bagi Afiq fresh milk saja. Tambah pula baru baru ni ada offer lagi murah, sekotak 1liter = $0.79 je! Memang berbaloi.
Tapi.. yes, of course la tak sama langsung rasa formula milk dengan fresh milk kan.. nak nak lagi fresh milk kat sini, even aku sendiri tak boleh minum gitu je. Kalau nak, buat dengan nescafe or tea. Kalau tak.. memang tekak tak berapa nak boleh terima.
So.. dengan itu, kami pun try la introduce this SIPAHH straw pada Afiq. Hihihi harga memang mahal jugak la tapi sekali sekali... boleh la bagi diorang.

Memang best! Macam iklan dia.. just dip, sip and say ahhhhh...

Straw ni memang asalnya dari Australia. And dah ada kat 44 buah negara termasuk Malaysia. Kalau nak cuba.. boleh la.. :-D
Ada banyak perasa tapi kat sini aku beli sekotak haritu ada perasa perasa ni. My favourite yang choc-mint tu. Sedappppppp

Nak tau lanjut boleh je klik Sipahh straw. Ataupun klik SINI.

7 lagi tambah ng0meL:

Kniedaz on February 28, 2013 said...

Saya ingat Sipah tu apa dia rupanya sip ahh...tak pernah jumpa pun kat sini...bagus juga ek..

Mixed-family in da house.... on February 28, 2013 said...

saya jakun ni.....tak pernah jumpa pon lagi........

✿AINAA ROSEBERRY✿ on February 28, 2013 said...

ingatkan apa benda... hehe ena tak pernah try lagi, tapi anak2 buah kata sedap.... ahakx, teringin pula nak rasa

isabelle frankly on March 01, 2013 said...

aku dok nmpk air Sipahh. tapi x jumpa lak strawnye.
hang beli kat Coles ka Woolies? How much?

hana hadi on March 02, 2013 said...

xpernah nampak. fetime dengar dan tengok pasal ni

sitiezahim on March 04, 2013 said...

hehe tak masuk pasaran jerman kot..hhiihi..btw kenapa rasa fresh milk kat sana, tak sedap ke?

Anonymous said...

Mana bole dpt ni?

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog