Tuesday, February 19, 2013

Product of Israel

ng0meL by ummi
Salam.

On off je aku ni kan. Mood tak stabil nak buat karangan huhuhu.

Semalam angkut anak anak nak beli barang sikit. Tengah ada offer, berkejar la membeli. Siap ambik order dari kawan kawan lagi. 

Sekali licin, habis. Maybe dah dekat tengahari kan. Orang kalau nak beli barang tu gerakla pagi pagi kan. Tapi nak buat macammana, jadi surirumah ni bukan boleh keluar je rumah macam tu kan.

Pagi pagi kena setel pinggan mangkuk dalam sink. Walaupun sebelum tido dah setel, bangun pagi tengok ada je barang seketul dua dalam tu. Setel anak nak g sekolah, setel kain baju nak cuci nak sidai, kemas rumah yang tak pernah berkemas, urus makan minum anak anak n suami.. sedar sedar dah pukul 10 pagi.
Ni kalau mak aku tau pukul 10 baru nak keluar cari lauk nak masak, memang nak kena basuh la.

So en Ahmad tanya juge takkan pagi lagi dah habis. Katanya tengahari dalam pukul 12 diorang akan restock balik. So tunggu la dlm kereta even panas di sebabkan aku nak jugak beli squid tu. Huhuhu dah lama sangat kot tak makan sotong. Asyik ayam and daging je...

Sekali dah pukul 12 pun tak sampai lagi. Bila tanya diorang cakap driver lori ikan tu datang lambat. Tapi tak boleh confirm pukul berapa sampai. Haish. Macam xde kerja lain pulak dok melangut kat situ xde hasil kan. Dah la g semata nak beli squid tu. Anak anak pun dah start merungut nak balik.

Sudahnya malas dah nak tunggu, even dia cakap akan restock lagi haritu. 

Masa dok menunggu tu, sempat aku capture gambar ni. Hihihi... sebenarnya yang aku nak share ni pasal gambar ni la pun :-)

10 lagi tambah ng0meL:

Kniedaz on February 19, 2013 said...

buah pun dari Israel...tempatan xde kot hehe...

norhidana miswan on February 19, 2013 said...

nsb lah deme tulis kt situ dr mana kan heheheh... agak2 ada tak yg product of malaysia kt situ?

Fiza Rahman on February 19, 2013 said...

Nasin dia tulis dari israel yer.

isabelle frankly on February 19, 2013 said...

dia ingat dia tulis Product of Israel tu akan membuatkan kita nak beli? podah cittt.

oii..camna ni wei..aku dah terbyg2 basa fillet. sobsob

sitiezahim on February 19, 2013 said...

huhuhu...

me shuhada on February 20, 2013 said...

Tempatan punya sold out. Tinggal yg ni je

me shuhada on February 20, 2013 said...

Ada.. tp brg lain la. Seb baik tagging, klu x dh g ambil dh huhu

me shuhada on February 20, 2013 said...

Itulah. Tp diorang kt sini mmg jujur bab jual beli ni.

me shuhada on February 22, 2013 said...

At least dia jujur bgtau so that org mcm kita tak terambil. Cuba kat Malaysia? Ada nak ngaku ke klu jual benda xhalal pun?

me shuhada on February 22, 2013 said...

Huhuhu juge...melepas nk rasa limau mandarin cny thn ni

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog