Thursday, February 21, 2013

Chat Circle Programme

ng0meL by ummi

Salam.

Hari ni en Ahmad tolong aku babysit Arissa for a few short hours while aku join Chat Circle Programme kat Campbelltown Library.

Programme ni utk adult migrant macam aku ni untuk belajar improve English conversation and reading skills.

Memandangkan its FREE, and en Ahmad pun masih dalam cuti summer, jadi boleh la aku join programme ni sementara dia tolong tengok kan Arissa.

Ye la at least sambil boleh belajar n timba ilmu, dapat juge aku relax dari kerja kerja rumah. Plus dapat banyak kawan baru dari all over the world! Its a chance kan...

Programme ni sponsored by Campbelltown City Council. Bagus sangat. Banyak juge aku dapat belajar not only pasal learning English macam kat sekolah dulu, tapi macam macam lah. Nak story pun ni baru my first class.. hihihi. Tapi memang seriously tak rugi langsung!

So after this insyaAllah every Thursday morning aku akan start 'masuk sekolah'. Duduk belajar macam Kakak and Afiq sebab dalam environment kawan kawan berbagai bangsa, agama and bahasa! Arissa pun boleh join playgroup kat library tu jugak.

12 lagi tambah ng0meL:

Mixed-family in da house.... on February 21, 2013 said...

bestnyer ada program camni...

Fiza Rahman on February 21, 2013 said...

Selamat kembali ke sekolah ☺☺

Bestnya ada program mcm nih.

Kniedaz on February 21, 2013 said...

bagusla program macam ni...sekurang-kurangnya takla kita rasa keseorangan di bumi orang..boleh improve english lagi

✿A I N A A✿ on February 21, 2013 said...

bestnyaaa education kat luar negara.... macam2 education dorang dan mcm2 aktiviti dorang buat....

norhidana miswan on February 21, 2013 said...

bagus jugak ek, even pd migrant pun dia bg education, free lak tu

me shuhada on February 22, 2013 said...

Best sgt3.

me shuhada on February 22, 2013 said...

Yep. Masuk sek org tua la hihihi.

me shuhada on February 22, 2013 said...

Yes, selain tu dpt bercampur dgn org2 dr ng lain n belajar juge psl tmpt diorg.

me shuhada on February 22, 2013 said...

Yup. Diorg kt sini mmg sgt pntgkan education.

me shuhada on February 22, 2013 said...

Haah. Tu la psl. So kita pun kena pndai ambil peluang jugak la.

isabelle frankly on February 22, 2013 said...

haaa..ada pun program yg aku cari2 ni.
kat brisbane dulu mmg ada. aku ingat nak cari utk suruh laki aku join.ekekekeke

me shuhada on February 23, 2013 said...

Boleh ja. Cuma kena pk adib nk letak mn la time tu :-)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog