Friday, February 15, 2013

Bihun Sup Utara pulak

ng0meL by ummi
Salam.

Dua hari lepas jiran terdekat gina jemput minum petang kat umah dia meraikan ada tetamu dari Malaysia datang hantar anak belajar kat sini.
Menu petang tu bihun sup utara. Hadoiii aku ni kalau makanan utara ni memang tak cukup la satu dua pinggan.

Tapi huhu malu la kan sampai satu tahap tu semua orang dah setel and dok bersembang, yang aku ni still dok menyuap. Sedap la tu kannn :-D

Sampai balik umah pun dok teringat nih. Nak mintak tapau, malu!
Makanya semalam, tak pikir panjang terus aku google resepi.

Aku dah banyak kali try resepi mamawandiha ni. Memang menjadi dengan tekak aku and family.

Akhirnya...

Alhamdulillah... siap juge. En Ahmad dah tak makan nasi dah semalam, asyik ulang ni ja :-D. Anak anak pun berebut sampai bertambah. Hmmm boleh buat lagi ni!

9 lagi tambah ng0meL:

Gina on February 15, 2013 said...

Weii makcik, awatnya tak mintak? Tak payah nak malu sangat la, kalau ku tahu mu nak, seperiuk ku bagi sebabnya mmg banyak. Sambal pun ada juga

Kniedaz on February 15, 2013 said...

wah...nampak sama ngan yang dijual di penang ni...trademark utara bihun mesti kaler kuning...hehehe...

isabelle frankly on February 15, 2013 said...

alamak...rugi smlm tak singgah 22 meadow ave

✿A I N A A✿ on February 15, 2013 said...

MasyaAllah sedapnyaaa bihun sup! tengok daging2 dia.. huaaaaaaaaa.. akk memang menetap kat sana ke???

me shuhada on February 16, 2013 said...

Dgn mu, ku mmg xmalu gina.. dgn tetamu tu. Mmg klu tau ada lg, mlm tu kami p lg la!

me shuhada on February 16, 2013 said...

Haah. Bihun kaler kuning n sambal kaler merah. Tu yg special tu

me shuhada on February 16, 2013 said...

Ko ni. Singgah je.. klu umah aku ada kopok kering je, boleh kita langsung p no.2 meadow ave pulak

me shuhada on February 16, 2013 said...

Hik3. Tenkiu3. Eh.. xnk la menetap sini.. nk balik dah nxt year insyaAllah :-D

Arissa MD on February 18, 2013 said...

Wah ... sodap nyer bihun sup utara .. Lapor le pulakkk ... kikiki

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog