Monday, February 11, 2013

Benda Belang Biru Putih

ng0meL by ummi

Salam.

Malam ni tidoq awai. Sebabnya petang tadi penat main kat playground dengan anak anak. Lagipun esok sekolah. Sini belum celebrate CNY.

Sudahnya pukul 12.30 malam en Ahmad kejut minta buatkan susu Afiq. Selalu tu tugas en Ahmad memandangkan Arissa asyik bergantung je dengan aku tak tau masa.

Tapi malam ni semua orang nampaknya keletihan, maka aku pun bangunla buatkan susu Afiq.

Tadi sebelum tido weather quite sejuk and berangin. Rasanya tu dalam pukul 11.30 malam. Ni bila bangun rasa macam panas pula. Kipas pusing pun xrasa angin dah. Bunyi je lebih.

Siap susu aku pun masuk balik tarik selimut.

Tutup je mata, terbayang benda kaler biru belang putih. Aku dok fikir apa bende yang dok terbayang ni. Tapi tak clear. Macam mimpi mimpi je.

Cuba nak tido lagi. Rasa dahaga pulak. Tapi malasnya nak bangun balik g dapo minum air.

Bayang biru putih berbelang tu datang lagi.

Pastu teringat pula jus kurma Qaseh aku belun minum malam ni. Tapi memang malas betul nak bangun. Tekak rasa makin kering.

Bayang benda biru putih berbelang tu datang lagi.

(Hehe macam buat novel dah ni)

Bayang tu buat aku rasa nak terkucil la pulak. Huhuhu tak tahu kenapa.

Sebab malas nak bangun and ngantuk sangat, aku nak try juga tido. Tapi ada juga bayang tu.

Pastu aku terfikir "Haish.. macam sepende Afiq je ni."

Last last aku bangun g bilik air. Hihihi memang nak 'shi shi' la rupanya.

Setel hajat, terpandang sepende Afiq belang biru putih tu ada kat bath tub.

Aik??? Hmmmmmmmmmm

Then g dapo buka peti ais minum jus kurma Qaseh 3 sudu and terus masuk bilik balik nak buat karangan ni.

Pastu nak tido. Nite nite. :-D

.
.
.
.
.

Tapi nak g snap balik gambar sepende tu huhuk. Pelik.

Tapi batteri pulak low so tak dapat nak snap gambar.

Ok. Nak tido.

4 lagi tambah ng0meL:

✿A I N A A✿ on February 12, 2013 said...

hahaha ade apa dengan spender tu sampai akk terbayangkan??? XD

sitiezahim on February 13, 2013 said...

mmm memula ingatkan citer seram tadi heheh

norhidana miswan on February 13, 2013 said...

hehehhehe bt suspen je, ingtkan apa lah bende belang putih biru tuh... rupenyer spetot

isabelle frankly on February 15, 2013 said...

cisss...spender afiq yg ko bygkan.
mujur bukan spender incik ahmad.huahuahua

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog