Friday, January 11, 2013

Jom jengok toilet cantik ;-)

ng0meL by ummi
Salam.

Lepas dah mengemas, memberus, menggosok dan menyental rumah aritu untuk inspection, terasa nak share dengan u all wash room rumah kami kat sini.

Aduh, is it tak senonoh? Tak kot kan sebab kalau tengok gambar toilet hotel yang cantik cantik boleh je kan? Ni pun cantik juge ;-)
Pintu masuk toilet
Siap gantung gambau. Landlord punye kerja..

Taraa.. lain rumah lain design. Tapi most of it ada bath tub and tak de paip air hokkey. Kitorang punya bilik air ni bagi aku sangat besar. Lantai toilet biase kering je unless... ada budak2 buat onar main siram2 air keluar dari bath tub!
Ni shower room. Macam kat otel kan? Oklah.. material corak pintu n dinding dia tak seksa sangat. Pandai cover. Ada yang memang clear cermin boleh nampak luar dalam. Erk.

 Bath tub ni macam kat hotel la. Seronok budak budak bertiga main dalam ni. Aku belum ada time nak berendam lagi sebabnya.. huhuhu sapa nak tolong tengokkan diorang kalau aku berendam? Takpelah.. shower pun dah enough. Lagipun tak baik lepak lama lama dalam bilik air kan?

Aku suke cermin tu. Puas hati nak belek itu ini sebab besau. Tapi tak banyak barang pun sebab tak kuase nak lepak mekap bagai dalam ni. Sejuk je walaupun panas summer kat luar tu sampai 40 degree.

Perasan lampu atas sink tu? Tu bukan lampu bilik tau. Tu heater. Bila winter, lepas mandi boleh la pasang ni untuk panaskan badan balik. Sejuk ooo time winter kalau dalam bilik air!

And last nak share.. elephant comei ni. Ni actually watering can, yang siram pokok bunga tu. Memandangkan kat sini takde paip air nak siram after tunai hajat, makanya terpaksa lah pakai yang ni. Oh ya, bukan tak nak guna cebok or gayung macam kat Malaysia nun, tapi memang dah carik tak jumpe. Maklumla mat saleh ni kan just finish it with tissue paper!

0key2 tu je nak share arini. Sebab memang lain dari kita kat Malaysia kan?

18 lagi tambah ng0meL:

Delimasari on January 11, 2013 said...

wau mcm kat hotel

pena rozie on January 11, 2013 said...

Mcm blk tido

norhidana miswan on January 11, 2013 said...

bestnyer.... tak selesa betul kalu kt mana2 hotel or toilet yg takde paip air kt dlm toiletnyer kecuali kt sinki... mcmnelah mat salleh blh just gune tisu je... uhuhuhui

me shuhada on January 11, 2013 said...

Itulah klu ank2 swbuk ajak g otel (yg kt sini mhl kot) soh jw diorg g berwndam dlm bath tub tu hahah.

me shuhada on January 11, 2013 said...

Hihi time kering la kn. Klu bsh.. tension gak.

me shuhada on January 11, 2013 said...

Betul3. Satu hal pulak nk cr cebok kn. Last2 pk la cawan or gelas otel tu.

C.M.A @ CikMoonAdnan on January 11, 2013 said...

cantik gak toiletnya...

Fiza Rahman on January 11, 2013 said...

Cantik toilet, beso plak. Cute lah elephant pink tu.

isabelle frankly on January 11, 2013 said...

aku dok cari gajah mcm tu jugak, xjumpa2. dulu dah jumpa kat GS, aku xbeli. grrr...

wei, shower cubicle rumah aku x aci cover2. seksi you

me shuhada on January 11, 2013 said...

Tq CikMoonAdnan :-)

me shuhada on January 11, 2013 said...

Hihi cantik tp bkn rumah kita. Haah cute kn?

me shuhada on January 11, 2013 said...

Beli kt Kmart $5 sb kitorg kn xg GS..

Hihihi haah seksi banget!

Leen her on January 11, 2013 said...

pergh!!macam hotel!!jeles la..


just follow u..follow me back if u don mind..

herdiaryoflife.blogspot.com

✿A I N A A✿ on January 11, 2013 said...

perghhh cantik bilik ayaq! boleh buat tempat tidoq tu.. hehehhe....

me shuhada on January 11, 2013 said...

Haha pndai ena ckp utaqa no :D

me shuhada on January 11, 2013 said...

Hihihi tq tp rumah sewa je pon huhu

CeqGu on January 12, 2013 said...

dalam byk2 benda dalam toilet tu, ceqgu sangat la berkenan kat gajah tu.....superr comelll....hehehe

me shuhada on January 12, 2013 said...

Tu yg highlight tu. Comel kn?

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog