Friday, January 4, 2013

Aktiviti Hot Summer today

ng0meL by ummi
Salam.

Harini panas betul. Kat luar tu dah 41 degree celcius pukul 12.30 tghari ni.


Panas panas lepak rumah je ni terasa nak layan anak anak main game yang aku selalu main masa kecik kecik dulu.

Mula mula kita gunting menggunting ye.

Untung juge kat sini every week dapat katalog barang ni. Memang useful gile untuk ajar anak anak.


Sebelum ni aku memang tak bagi diorang main gunting. Ye lah, as parents tak nak la diorang salah guna or jadi apa apa yang tak dijangka. Tapi bile pikir balik, sampai bila.

Kakak dah diajar guna gunting kat school Alif Ceria dulu masa dia 5 tahun. Afiq pun last day kat kindy aritu pun teacher dia dah introduce pagang gunting. Well of course atas pengawasan la kan. So tak kan kita as parents nak sekat pula. After all its a learning proses kan.

Seronok diorang bukan main. Pasni boleh la main jual jual dengan ayah.

Last time kat school Kakak dah belajar pasal money. So since last two weeks kitorang ajar dia balik pasal money. Alhamdulillah dah tahu nilai duit sikit sikit. Pasni seronok la nak beli beli barang!

10 lagi tambah ng0meL:

✿A I N A A✿ on January 04, 2013 said...

ena teringat masa ena kecik2 dlu, first time dapat guna gunting, ena pi gunting telinga kucing.. mak balik kerja, terus kena marah hahahahahha

izfanora on January 04, 2013 said...

bestnya tengok dorg fokus gitu.. budak2 ni bkn sng nk fokus satu benda..

Fiza Rahman on January 04, 2013 said...

Seronok dpt menggunting yer. Panasnya kat sana. Kat sini pon panas gak.

Kniedaz on January 04, 2013 said...

lama tak main macam ni...hehehe...

me shuhada on January 04, 2013 said...

Mak aii ganasnye hahaha. Farah pun first time mggunting kt sek dia gunting rambut kwn dia.

me shuhada on January 04, 2013 said...

Bnda ssh nk dpt, mmg kena buat betul2

me shuhada on January 04, 2013 said...

Habis diguntingnya selagi boleh. Haah. Pns sgt ni huhuhu

me shuhada on January 04, 2013 said...

Jom2, sekali sekala lyn bdk2

isabelle frankly on January 07, 2013 said...

ok..lps ni aku akan suruh adam gunting flyers la pulak.
wehh..tp area rumah aku mcm dah lama ja x dpt flyer :(

me shuhada on January 09, 2013 said...

Hahaha klu mcm tu syam kena bertindak la.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog