Tuesday, August 28, 2012

Testing post gambar

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links

Salam. Harini nak test post gambar guna blogger apps kt hp ni. Sedih je xdpt view dulu b4 publish. Kalau tak, takde la sampai nak ber test test kan.

Ni ada 3 gambar time kami g jalan ke george wildlife park. Masa 1st day puasa haritu. Kitorang puasa sehari awal dari Malaysia, even sehari awal dari daerah daerah lain kat Australia ni. Xpelah janji puase kan.

Yang best sangat sebab dapat touch koala bear betul betul! Nak dokong tapi memandangkan Arissa ni dah macam koala bear dah xnak lepas aku.. terpaksala bergambar dgn penjaga koala tu skali hehe.

And juge dapat  bagi makan wallaby.. anak kangaroo yang kat sana memang lepas terus je xyah sangkar bagai. Patut kitorang gi jalan jauh kedalam park tu lagi and boleh tengok kangaroo tapi dengan cuaca sejuk and mengangkot budak bertiga ni, maka kami pun takat tengok bird, alligator, penguin and monkey je la.

Ok sekarang nak try post nak tengok gambar eyh.. hihi.




Menulis dari kejauhan dalam kesejukan

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links

Salam..

Lama nau  tak melawat blog sendiri. Dah bebulan hah. Teringin nak tulis tu ada cuma masa n mood n idea ja yg  tak ngizinkan. Huhu sedih kan.

Ni.. aku tulis dari Adelaide, Australia. Jauh sangat sangat dari bumi Malaysia. Patut aku update cerita persediaan, perjalanan, pengalaman tapi... hah tak yah cakap banyak la kan.

Nanti insyaAllah aku akan update cerita basi pengalaman kami ok. Buat masa ni just nak intro sikit-sikit la hihi.

Sekarang dah nak abis Ogos. Kami sampai 8 Julai.. seminggu sebelum puasa. Ye.. kami puasa di bumi sejuk ni dan beraya di sini. Jauh sangat dari family. Tapi Alhamdulillah kami tak sendiri. Ramai orang Malaysia kat sini dan semua saaangat baik dan mesra dan helpful! Susah rasanya nak cari orang Malaysia macam diorang ni kat Malaysia. Tapi aku percaya.. bila datang tempat orang, masing masing akan pandai jadi Melayu.

Oh, aku ni update pakai hp so tatau la rupa macammana nanti post aku ni. Kalau ok aku maintain cuma nak belajar nak insert gambar huhuhu. Kalau tak... terpaksala bukak laptop juge. Haaa tu yang buat aku malas sebab nanti di kacau dek budak budak bertuah ni. Apapun harap okla kan...
Ok till then, nak tido dah.. nanti insyaAllah akan ku sambung cerita selagi mood ada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog