Wednesday, March 7, 2012

Buli-budak zaman sekarang

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links

Salam.

Aku tak paham la budak2 zaman sekarang. Is it sebab pengaruh tv or mak bapak tak ambil peduli?

semalam sebelum tido kakak nak cerita hal school dia. Kakak memang suke cerita2 especially bila hari2 dia balik dapat cop kat tangan. Bukan cop not good ok.. Cop cakap excellent.. Good.. Nice.. Coz sapa yang rajin tolong teacher petang2 or dapat baca iqra' very good diorang bagi reward. Nice kan? buat budak2 hepi nak ke school.

Tapi yang sedihnya kakak ngadu kawan-kawan baik dia sendiri lately suka campak2 beg sekolah dia. Diaorang anggap benda ni joke even kakak dah sound dia tak suke. But untuk tak nak ilang kawan n gaduh2 dia sabar.

But i think sabar dia dah sampai limit kot tu yang dia ngadu. Hai tak faham la budak secomel umur 6 tahun.. Girl pulak tu boleh nak buat macam tu..

Yang lawaknya time kakak bawa bekal diorang pun join sekaki. N kakak cakap dia hepi kawan2 share food dgn dia. Tapi part campak2 tu yang kakak tak suke.

Hmm pagi ni aku talk dengan teacher dia soh tengokkan kakak. So far kalau ada something wrong teacher akan cepat alert. This is what i like about Alif Ceria. Ye la kita bayar untuk anak kita g school hepi2 dapat ilmu ok.. Ni kalau macam ni kakak taknak g school, mana boleh. Mentang2 anak i baik... Huhuhu.

Tapi kan.. Heran betul. Ntah mana dapat idea nak buat kawan baik sendiri macam tu kan? Kami selalu pesan pada anak2 jangan buat apa yang orang tak suke.. Not nice.. Allah marah, Nabi tak sayang.. N so far Alhamdulillah anak2 ok.

So sedih untuk kakak.. InsyaAllah hopefully lepas talk dengan teacher dia nanti things will be ok balik. Tak nak juge diorang tak kawan kan.. Nanti lagi buat kakak sedih taknak g school.. :(

ok.. Enough of that sad story.. By the way harkni birthday my youngest sister Ummi Maisarah! N also birthday my youngest daughter Arissa Syafiqah!.. hepi birthday to both of u.. So far xde plan hadiah tapi insyaAllah doa sentiasa mengiringi u all my dearest lovely persons in my life.. Muah!Muah!

till then, tata.

Posted via Blogaway

Sunday, March 4, 2012

Sakit gigi sampai sakit kepala huhu

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links

Salam.

Tengah berkurung dlm bilik ni.. sejak siang td perasan gusi kat geraham atas tu mcm bengkak.  Adoyai sakit sampai naik ke kepala ni.

K nk lelap jap. Kalau terjaga n rajin,  i update lg k.

Tata.

Posted via Blogaway

Friday, March 2, 2012

Alamanda blackout!

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links

Salam.

Aku ngan afiq n kakak tengah makan kat kenny rogers. En Ahmad bw arissa jalan2 dulu. Tiba2 lampu padam!

Budak2 kenny rogers tu siap nyanyi lagu hepi birthday as if ada surprise birthday la kn..

Tengok kat luar gelap, cuma ada lampu emergency je. Tapi cold storage cerah pula. Burger king pun gelap. Memang sah alamanda blackout ni.

Kakak dah start risau. Masing2 pegang tangan  n aku convince diorang yang ayah and sya ok.

Lama juge tunggu en ahmad balik. Kat luar orang masing2 pelik2. seb baik en ahmad sempat datang jamah fud and suap arissa mkn sbb tak lama lepas tu security datang minta semua keluar.

Dah keluar, orang beratur nak bayar parking memang panjang la kan. Lagi panjang kereta beratur nak kuar parking tambah lak kami parking kat tingkat atas. Nak tunggu turn dari level 1 sampai 5 memang bercinta la kan.

Sampai aku siap type ni pon kami tak kuar lagi. Tapi alhamdulillah lampu dah ok..

Posted via Blogaway

Thursday, March 1, 2012

Sampah

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links

Sslam.

Teringat pagi tadi g buang sampah on d way nak g ofis. Kena q la nak buang sampah kan almaklum la masing2 naik kereta, singgah kat umah sampah tu cepat2 campak plastik.

Tapi kot ye pun nak cepat selalunya aku akan tengok dan aim betul2 tong mana yang nak baling, takdela main campak je.

Cuma tadi yang aku perasan akak ni main campak je. Maybe husband dia nak cepat sangat la kot sampai xleh berenti tepi sikit kasi ruang kereta lain lalu. Bila dah berenti tengah jalan kena la cepat2 kan.

Tapi yang sedihnya, sebelum lagi plastik tu masuk dalam tong, isi dah terburai. Ayo.. Habis sepah. Kalau sampah kering xpe jugak. Ni sampah basah ok..

Kesian kan orang yang kerja kutip sampah, cuci rumah sampah..

Posted via Blogaway

New updates

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links

Salam semua.

I'm back! Haduh ingatkan haritu memang nak rajin update blog balik tapi tak sempat and takde time la semenjak menjadi ibu beranak ops ber-anak 3 ni.

Ok2 seriously sekarang pun jam dah pukul 5 pagi. Nantuk ok, tapi sebab nak update gak ku tahan, jebat.

Haha bukanla aku xtido langsung.. Masuk tido awal harini plus anak2 pun senang pula tido, sekali pukul 4 pagi dah terjaga dah..

Apa nak buat? Pack beg diorang masing2, iron baju, then terasa nak upate blog. N here i am now.. Typing using my new android! Haha best kan nak try update pakai BLogaway ni. Tak tau apa hasil lagi ni.

Oklah, nak sambung tido. Agak2 dapat 1 jam lagi pun oklah.

Till then, tata.

Posted via Blogaway
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog