Monday, January 16, 2012

14th January, AfiQ turn 3!

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
14th January 2012 my one and only son, Ahmad AfiQ Ahmad Zuhairi officially 3 years old! Sekejap je masa berlalu. Hero yang sorang ni dah makin membesar. Walaupun lately dia asik merajuk (maybe sbb masih nak bermanja tapi dh ada Arissa), tapi dia dah banyak tunjukkan kematangan dia as a big brother. Bila tengok dia caring kat Arissa, kami proud sangat dengan dia.
 
3rd birthday celebration AfiQ as usual dalam family ni simple je. Oleh kerana birthday AfiQ jatuh pada hari Sabtu, maka boleh la bawa diorang makan kat luar. Hehehe makan kat Alamanda je pon tapi Kakak cakap best hari tu. Hmm maybe sebab dah lama juga tak bawa diorang makan kat luar (T___T).
 
Pastu En Ahmad gi grab surprise present untuk AfiQ. Dah lam AfiQ nak tapi macam xde special reason nak belikan. So this time around memang boleh la belikan dia hehe. En Ahmad belikan AfiQ doodler. Balik rumah memang hepi lah budak bertiga tu main. Hehehe as usual, hadiah sapa2 pun harusla di share kan? Larat nak beli sampai  3! Cake kali ni pun beli 3 slices je kat Secret Recipe and di sponsor sepenuhnya oleh En Ahmad hehe.

gambar credit
   Balik umah AfiQ tido. Penat sangat main kat playground Parkson.
Lama gak la tunggu dia bangun, then.. snap2 la tunggu apa lagi kan..
 
Anyway, Happy 3rd Birthday AfiQ! Semoga panjang umo, murah rezeki, hepi selalu, jadi anak soleh, sayang mama ngan ayah, sayang adik and Kakak, sayang semua orang, rajin belajar, muah3! Mama sayang manja mama!
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Tuesday, January 10, 2012

hajat tak kesampaian

ng0meL by ummi 4 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
Hai semua. dah nak masuk petang dah ni, lagi 2,3, jam dah boleh balik umah rehat2 dengan suami, anak2 or family kan? Tengahari tadi makan apa?
Aku slalu tak lunch pun sebab biasa breakfast dah kat tengahari dah and selalunya aku makan berat. Mesti nasi berlauk punyalah. Kurang-kurang pun nasik lemak ada telur goreng ada ayam masak merah. Ngeee selera bukan main eh.

Tapi nak cerita la harini aku terasa cam nak lunch pulak. Sebab pagi tadi cam teringin nak makan moi sup tapi g amek foam tapau isi mee goreng 3/4, nasi goreng 1/4, ati ayam masak merah seketul. Yum Yum!

So tengahari singgah kafe kat Imigresen carik moi sup.
 

 Sekali memang hajat tak kesampaian la.. moi sup abeh.. huhuhu... jadinya aku pun beli mihun sup soto. Balik umah makan sambil layan Hot In Cleveland season 2. Hahaha my new fav tv show!


Oh sblm tu.. frust la sampai saja umah terpandang slip notis dari poslaju bagitau I xde kat umah time diorang datang. Huhuhu... yang datang pukul 12.55pm tu kenapa sdgkan I rehat pukul 1!   T________T.
Ok till then, 'sok sambung story pasal pos laju tu tu pulak eh, ada barang baikkk nak share  ^___^

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Monday, January 9, 2012

Azam tahun baru dan perut

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
Beberapa tahun dulu, En Ahmad ada beli sit up bench untuk eksesais kat umah. Hehe ntah berapa lama pakai, last2 end up dok je dalam bilik afiQ, di buatnya slide longsor-longsor.
 ~gambar dr google~
.
Semalam aku perasan bench tu dah berpindah ke bilik Kakak. Maybe Cik Ika yang pindahkan kot hehe yelah sbb skrg ni dia rajin eksesais hari2. Ok gak daripada dok berabuk je kan, ada jugak orang nak guna.
.
Time aku tengok tu memang afiQ tengah baring kat situla. Ntah tiba2 terasa nak show dia gunanya sit-up bench tu. So, aku pun demo la... suke dia tengok tapi haha kelakar betul sebab aku try naik tak naik2! haduh.. lama gila tak eksesais wat sit up.. last buat rasanya time sekolah menengah dulu ke apa time pendidikan jasmani kan. Nasib baik afiQ tak faham so xdela malu ekeke.
 ~gambar dr google~
 
Lepas tu afiQ excited nak try. Mula2 aku tolong2 dia, pastu bukan main laju. Mau dekat 10 jugak dia wat. Bila Ika cakap esok nanti sakit perut (muscle perut), cuak pula aku, terus suruh dia stop. Hahaha. Kakak pun try 3 kali. En Ahmad pun akhirnya terpanggil gak nak guna sit up bench tu malam tu!
.
So ingat lepas ni nak try wat lagila.. leh kecutkan perut kan? Malu la.. Kakak asik tanya perut mama ni nak ada baby baru ke? Huhuhu... taknak pula dia surut kali ni perut ni even Arissa dah 9 bulan.
 
~gambar dr google~
 
Hmm Azam tahun ni nak kempiskan perut sebelum sit-up bench tu di hadiahkan kepada Cik Ika sebelum kitorang berangkat bulan 7 ni. Amin...

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Sunday, January 8, 2012

it's been a long time..

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
4 bulan tak bukak blog... rinduuu sangat. banyak benda nk story tp xde masa terluang nak berkongsi cerita kat sini.
 
Last post aritu pasal birthday Kakak. ni lagi 6 hari je birthday Abang AfiQ yang ke-3 pula. Aku still xde time nak ngadap blog. Sigh... ruginya rasa banyak sangat cerita nak kongsi and nak post kat sini especially pasal anak-anak.
 
Banyak sangat perkembangan diorang.. Kakak baru je masuk 5 tahun tp kat school tahun ni dah di declare as 6 yrs old. Dah jd senior kat Tadika Alif Ceria tu. Afiq.. makin pandai cakap, sangat sayang and care kat adik. Makin hensyem nk jd Atomen and paling best.. dah xpakai diapers! Arissa... mula2 memang penat jugala jaga dia sorang sampai kena tukar babysitter.. tapi masuk 9mnths ni Alhamdulillah nampak dia makin sihat dan ceria. Dia sekarang tengah belajar nak bertatih dengan gigi dah masuk 7! Aku.. masih kat opis lama, wat kerja lama, dengan kawan2 lama..
 
Tapi insyaAllah tengah tahun ni kami sekeluarga akan berhijrah ke Adelaide, Australia. En Ahmad apply sambung stadi kat sana. So far nmpak semua berjalan lancar tapi of course banyak lagi benda kena buat ni.
 
Ok.. got to stop sekarang, bila jari tengah rancak menaip kan.. huhuhu... nak concentrate kat Arissa jap. Till then, see u all next time yang tak tahula bila lg kan...kan... anyway doakan aku akan terus menulis kat sini ye.. Bye.
 
p/s: sori xde gambar coz guna laptop en Ahmad huhu.
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog