Friday, December 7, 2012

Student Award - Wellbeing Award

ng0meL by ummi
Salam.

Hari Khamis en Ahmad tunjuk surat.

Samar samar aku nampak;
STUDENT AWARD
Mrs Ummi Shuhada Md Sabri.


Eh? Hehehehehe.
Ku renung lagi..
Nampak macam logo UM.

Haish.. kena check mata dah ni huhuhu.

Rupanya  surat dari East Torrens Primary School daaa. Anak sulung aku, My big princess cantik manis  telah di nominated untuk dapat WELLBEING AWARD kat school!

Well, very proud of her! Coz.. dia baru je masuk school.. baru dekat 5 bulan rasanya. And masa mula datang dulu, Kakak sangat shy and susah nak berkawan. Risau juge dia boleh ke adept school baru, kawan kawan baru, environment baru?

Last 2 week en Ahmad jumpa class teacher Kakak, Mrs Calvo untuk tahu perkembangan kat school. Memang dia puji Kakak very good in class. Dengan friends, teachers, Kakak very good. Reading excellent, english bagus, commitment dalam class and dengan friends bagus.. banyak pujian la pendek kata.

So pagi tadi kitorang satu family gi hantar Kakak ke school. en Ahmad kerja, tapi minta balik awal memandangkan dah dapat surat invitation untuk attend award giving tu.

Until this time Kakak still xtahu dia di nominated untuk dapat award.

Tapi memang dalam surat pun minta tolong rahsiakan dari dia. And juge bagitau yang dia baru di calonkan, akan dapat certificate. Nanti pada pagi tu baru akan di announce which student yang layak dapat Wellbeing Award tu.

Lepas satu award, satu award diorang announce. then...

"the nominees for wellbeing awards are..."
...Farah Ahmad Zuhairi...
Kakak ambil certificate n salam dengan principal.

Beratur atas pentas.

Then Principal announce, "and the winner is!....."
Hihi bukan Kakak. Not this time, xpe. Lagipun Kakak baru lagi kan. Dah dicalonkan and dapat certificate dah sangat sangat bersyukur!

 Maybe next year Kakak akan tercalon dalam banyak kategori and menang at least one, kan?

 Tak salah berangan untuk kebaikan masa depan anak anak. Itu juga satu DOA! Aminnn.

2 lagi tambah ng0meL:

Kniedaz on December 07, 2012 said...

congratulation to kakak... ^_^

me shuhada on December 08, 2012 said...

hihi maknye toling jawab. tenkiuuuuu :-)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog