Thursday, December 27, 2012

Kisah baby

ng0meL by ummi

Salam.

Tak tau nak letak tajuk apa.

Pagi ni bangun Subuh tengok ada msg Whatsapp masuk dari member ofis lama.

Bagitau berita sedih. Salah seorang kawan ofis yang quite close dengan aku lost her baby dalam kandungan. Meninggal dalam umur kandungan tu 7 bulan. Innalillahiwainna ilaihi roojiunn.

Baru petang semalam dia Whatsapp tengah kat klinik ada appoinment MGTT (minum air gula). Lama tunggu nak dapat result and jumpa doktor.

Then malamnya member lain Whatsapp bagitau berita sedih tu. Cepatnya... kerja Allah kan..

Member aku ni dah ada 2 orang hero. Tahun ni rezeki lagi lepas 3 tahun. Harapnya nak dapat girl pulak la kan. Tapi itulah, urusan Allah.. dah tertulis dia tak de rezeki lagi.

Sebabnya belum tahu, tak nak sibuk tanya lagi sebab masih baru kan. Mesti masih bersedih. Sedih sebab dah bawa 7 bulan...

Harapnya kawan kawan aku yang lain yang masih menunggu turn untuk bersalin semuanya selamat insyaAllah. Lin, Zura, Lela, Nad, Mila, Zuha.

Juge adik bongsu aku.. insyaAllah bulan 3 ke bulan 4 tahun depan turn dia besalin. Semoga selamat semua. Aminnn.

8 lagi tambah ng0meL:

C.M.A @ CikMoonAdnan on December 27, 2012 said...

pagi ni..moon plak dapat berita sedih... bekas majikan tempat moon praktikal dulu..meninggal dunia selepas koma..dan bayi dalam kandungan juga sama meninggal... huhu..

me shuhada on December 27, 2012 said...

Innalillah.. lately asyik dgr berita sedih dan kematian je. Huhuhu

✿A I N A A✿ on December 27, 2012 said...

Innalillah...sedih tengok kawan sis yg kehilangan anak tu.. tapi nak buat macam mana, Allah lebih sygkan baby dia... semoga kawan sis tu tabah...

Rai Ourkizuna on December 27, 2012 said...

salam takziah buat kawan awak..sedihnya.. saya pun tgh pregnant 32 minggu.. ngeri..

me shuhada on December 28, 2012 said...

Yes, sedih. Cannot imagine klu kita kt tmpt dia kn? Tp katanya dia strong. Alhamdulillah..

me shuhada on December 28, 2012 said...

Wahh best dgr org pegnen ni. Saya suka saya suka. InsyaAllah.. kes mcm ni rare kot eh. Yg pnting kita slalu doakan keselamatan dan kesihatan baby.

Shalee Abdul on December 28, 2012 said...

sedih kan? officemate kite pun pena jd mcm tu :'(

me shuhada on December 28, 2012 said...

Hmm sebab apa ey? Risau je kn klu jd kt kita huhuhu.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog