Saturday, December 1, 2012

Hujan dan dingin di akhir spring! And afiq at kindy again.

ng0meL by ummi
Salam.

Amboi.. tajuk bukan main eh. Sopannya.
Ye la.. ikutkan weather forecast minggu ni adelaide akan panas panas panas. Petanda dah nak masuk summer la. Beza ostolia dengan negara omputih lain, kami having summer in dis, jan, feb. Means depa sini sambut krismas and new year dalam panas la. Kesian kan. Hihihi.

Ni first time nak merasa apa tu summer. Selama ni yang tau summer tu cuti sekolah. And mat salleh akan bersantai di tepi pandai get tanned.

Tapi bila datang sini diorang cakap summer sini very hot... sampai 43celcius! Pakat dok terperuk dalam rumah tutup semua tingkap and pasang cooler. Panas la kan.. dok Malaysia panas 30celcius pun pening dah. I tak tahan panas u... puteri lilin ni. Cehhh.

Ni dok saspen juge ni. Sejak 2 minggu lepas dah terasa juge bahang panas. Especially time ambil Kakak dari sekolah. Drive kereta 5 minit je pun rasa macam dok lam oven.. haish. Balik harus mandi. Melekit je rasa.

Tapi sejak 2hari lepas hujan turun. Tak la lebat, tapi cukup la nak buat rasa sejuk dingin tu kan. Malamnya pun dah tak bahang sangat. Lena ceq tidoq semalam! Alhamdulillah...

Ni nak post cerita afiq ni. Sekolah ada lagi 3 minggu sebelum cuti summer, jadi memandangkan en Ahmad dah free takde class dah, boleh hantar afiq p kindy lagi.
Main sorang sorang huhu. Hopefully next year dah pandai buat kawan
One a week je pun, every Friday 9-11 am. En Ahmad kena dok melangut tunggu situ sebab afiq belum ada insurans so diorang tak bertanggungjawab if anything happen kat afiq. Baguih kan. Kalau kat Malaysia parents hantar anak g sekolah and lepassss.

Aku pun tak sure exactly timetable kat kindy tu. Tapi ada part mat time yang mana ada story telling by teacher, ada art and craft, ada play time kat luaq.. enjoy saja.


Hopefully by next year afiq at least dah kenal macammana school tu. Sebab nanti en Ahmad dah tak dok tunggu situ dah and school session pula start at 9am to 3pm macam school biasa. Cumanya its just 2 kali seminggu and satu hari lagi half day 9am - 12noon.
 Elok sampai rumah semalam hujan. Seronok nampak afiq tu.

Hahaha dengan ayah dia sekali seronok... kikiki.

2 lagi tambah ng0meL:

Gina on December 05, 2012 said...

Biasalah budak-budak..kita mak pak yang risau beria tapi depa selamba aje, hopefully tahun depan ada Ryan okaylah kut kat sekolah tu. Kita doakan sama-sama yer

sis shuhada on December 05, 2012 said...

huhu itulah kn. ada lg 2 kali jumaat je ni. then nxt yr bolehla join Ryan.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog