Thursday, December 6, 2012

double rainbow in adelaide

ng0meL by ummi
Salam.

Petang isnin. Bawa budak budak gi bicycle riding. Second time bawa keluar naik basikal. Just dekat dekat rumah saja. Lagipun cuaca sangat elok. Redup but windy. Even patutnya dah summer, panas.. tapi ntahla. Kerja Allah kan.. kita terima je.


Cakap pasal kerja Allah ni, balik dari round round tu Kak Shidah, jiran kat Adelaide ni datang rumah. Borak borak sekejap, dah nak balik tu rupanya kat luar tengah hujan renyai.
Pastu tetiba kuar matahari pula.. and bila ada hujan renyai and matahari.. adalah pelangi kan?

Mulanya nampak macam biasa je. Tapi lama lama makin terang, jelas 7 warna. Subhanallah.. memang tak pernah nampak macam tu kat Malaysia walaupun pernah tengok pelangi yang dekat sebab kitorang dok rumah tingkat 12 dulu.
And bukan takat tu je, pelangi tu nampak full bentuknya dari hujung sana sampai hujung sini. Very clear.

Lagi menarik... pelangi tu bukan 1, tapi ada 2! Masya-Allah... memang tak sangka nak nampak pemandangan cantik macam ni.

Tapi tula kan... kamera yang snap pun kamera hp je.. so.. mungkin tak dapat nak 'gambarkan' dengan gambar pun la betapa cantik sangat apa yang kitorang nampak petang tu.

8 lagi tambah ng0meL:

Gina on December 06, 2012 said...

Memang pelik sikit cuaca kali ini, harapnya nanti taklah berpanas terik di bulan-bulan yang akan dtg ni.

sis shuhada on December 07, 2012 said...

itulah. nampak gaya macam musim dah berganjak pula huhu

fiza on December 07, 2012 said...

Cantiknya pelangi. Terang dan jelas.

Miss EG on December 07, 2012 said...

itulah tanda Kekuasaan Allah..cantik sangat, teringat masa kecik2 bila tngk rainbow nie,myth drpd org tua2 kata jgn tunjuk pelangi guna jadi..

Anne Nurain on December 07, 2012 said...

subhanallah, cantiknya pelangi tu.. kat sini susah nak jumpa plangi yg btul2 nampak semua kaler.. hehehe..

sis shuhada on December 07, 2012 said...

ye kan? cantik sangat

sis shuhada on December 07, 2012 said...

haah.. ms tgk tu teringt juge tp skrg dh xmain tunjuk jari dh, terus ambil kamera n snap hihu

sis shuhada on December 07, 2012 said...

itula kan.. selalu xprnh la nmpk semua kaler and clear pulak tu.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog