Friday, December 7, 2012

doa amalan sebelum tidur

ng0meL by ummi
Salam.

Untuk di kongsi bersama di pagi Jumaat.

Alhamdulillah aku jarang tido dulu sebelum anak anak tido. Tak senang tido sebenarnya kalau aku tido dulu sebelum diorang. Ntahla, rasa macam tak adil pula.

Jadi kesempatan dan kelebihan ni aku ambil untuk bacakan doa untuk diorang. Ikut pesan mak.

Selalunya sebelum tido aku atau en Ahmad akan ajak anak anak sama sama baca surah al-Fatihah,
4Qul ;
Surah Al- Kafirun
Surah Al-Ikhlas
Surah Al-Falaqh
Surah An-Nas

dan Ayatul Kursi.
Alhamdulillah Kakak dah boleh hafal semua surah-surah ni since sekolah Alif Ceria dulu.
And Afiq pula.. very proud of him.. juge boleh ikut bila kita bacakan surah surah ni.
Arissa... hihihi masih dalam proses.

Ok, back tu doa yang aku selalu bacakan anak anak is Surah Al-Insyirah.

Mak pesan, bacakan time diorang nak tido.. tiup kat ubun ubun. Niat supaya Allah jadikan diorang anak yang soleh /solehah dan dengar kata.

InsyaAllah..

4 lagi tambah ng0meL:

fiza on December 07, 2012 said...

Thanks for sharing sis. DOa amalan sebelum tidur tu memang selalu amalkan.

isabelle frankly on December 07, 2012 said...

baeklah ustazah...

sis shuhada on December 07, 2012 said...

no worries

sis shuhada on December 07, 2012 said...

ingt mengingati

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog