Friday, November 16, 2012

Three is many?

ng0meL by ummi

Salam.

Lama no tak update blog. Asyik sebuk baca blog orang je tapi blog sendiri terabai. Huhu kesian kesian kesian.
Oleh kerana mata dah ngantuk sangat tapi masih tak leh nak lelap, makanya adalah lebih baik aku update blog ye..

Oh.. why three is many? Tu la.. since datang Adelaide ni, dah 3 orang tanya aku pasal anak tiga ni. En Ahmad kata yelah, kebanyakan orang anak 2 je kot. Memang la tak heran nak ikutkan sebab banyak kan polisi negara yang hadkan jumlah anak ni. Adala reason diorang tu tapi kalau kat Malaysia.. and yang penting as a Muslim.. the more the merrier kan. Hihihi... ramaikan umat Muhammad dapat pahala apa.

First time aku di tegur oleh Chinese Malaysian. Dia cakap, "anak tiga.. ramai!". Heh.
Second time an Aussie.. she's a young girl actually; younger than Kakak, even! Her name is Sarah. Dia tanya is Arissa anak aku. Yes, aku jawab. Then dia tanya is Afiq n Kakak also anak aku.. again aku jawab la Yes. Hehehe.. cute je dia cakap, "you have so many kids! I only have 2.. me and my sister..she still a baby.." sambil tunding jari kat family dia. Masa tu kitorang kat playground. Comel je budak2 OZ ni tak segan nak tanya2.
Third time masa kat school Kakak. Time tu tengah layan Arissa and Afiq main slide sementara tunggu Kakak balik. An Indian lady. Tunggu anak dia balik sekolah juge la. Dia tanya how aku manage 3 children.. dia cakap sebab Afiq and Arissa nampak masih small and need attention lagi.
Aku just senyum. Apa nak jawab pun tatau.

Cuma yang aku fikir.. terkejut tak diorang kalau aku cakap adik beradik husband aku 4 orang, or.. adik beradik aku 6 orang, or.. adik beradik mak aku 8 orang.. tu pun patut ada 12, 4 dah meninggal..

Apa pun.. aku bersyukur dengan apa yang Allah bagi.. ramai ke, sikit ke.. yang penting sekarang is quality.. biar diorang membesar menjadi apa yang sepatutnya.. khalifah Allah, umat Muhammad yang soleh dan solehah. InsyaAllah.. Aminnnn.

2 lagi tambah ng0meL:

isabelle frankly on November 17, 2012 said...

yay..ummi nak tmbh lagi sorg, made in aussie

sis shuhada on November 19, 2012 said...

InsyaAllah tak la kot.. i suke lg made in Malaysia hihi

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog