Monday, November 19, 2012

It went well, Alhamdulillah..

ng0meL by ummi

Salam.

Semalam risau beno aku budak budak tak behave pagi ni and Kakak akan lambat g sekolah. Dari en Ahmad gerak g kerja pukul 5 pagi tadi aku xlena tido balik. Pas subuh aku baring je sebelah Arissa sebab takut dia bangun. Terlelap sekejap, terjaga balik every 15 minit huhu. Pening kepala ni. Arissa pun kejap kejap nak menyusu je.

Last last bunyi juge alarm pukul 7.35. Tengok Kakak dah sedar tapi malas malas bangun lagi. Aku biarkan je sebab pikir awal lagi pun. Bajet nak gerak pukul 8.30 paling lewat. Breafast xpayah beria sebab dah bgtau Kakak kalau hari ayah kerja, bekfast cereal dengan milk je. Alhamdulillah dia ok. Lunch box pun aku readykan roti n tuna buat sandwich, banana n snack apollo + oreo 2 ketul.

Pukul 7.50 aku minta Kakak bangun n g urus diri kat toilet. Air suam dah readykan. Alhamdulillah juge dia senang bangun and xbuat muke macam kadang kadang tu kalau tido lewat huhu. Senyap senyap je kami berdua buat kerja pagi tadi. Takut Afiq n Arissa bangun.. kesian Kakak nak urus diri sendiri pula.

Setel kerja aku kat dapo, prepare susu Afiq siap siap. Untuk tutup mulut kalau terbangun huhu. Arissa aku dan susukan awal tadi n tengok doa nyenyak je. Sempat juge potong kuku Kakak.

By 8.20 semua dah ready. Start enjin kereta, kejut Afiq minum susu. Arissa pon terjaga tapi terpisat pisat mata. Tak nangis, xmerengek sebab nampak Kakak yang hepi.. dia pun senyum. Lega... angkat Arissa, tunggu Afiq siap susu. Setel, terus aku minta Afiq bangun cakap nak g hantar Kakak g school. Hepi je bangun.. g pakai selipar n kuar umah.

Masuk kereta semua hepi n it's already 8.30. Snap snap gambar. Yea! Off to school! Alhamdulillah lega sangat rasa. Hopefully esok lusa diorang ok lagi. Yang penting, tido awal!

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog