Tuesday, November 20, 2012

Barang baru

ng0meL by ummi
Salam.

Semalam En Ahmad balik dari kerja tengahari dengan muka gembira. Katanya jumpa barang orang buang tepi jalan tapi barang tu elok sangat lagi. Saspennya.. sebab baru je Ahad aritu cakap nak cari eskey kalau jumpa. Eish takkan senang macam tu kot? Hehe.

Tapi pastu dia yang tak sabar cerita jumpa apa. Hahaha agak dah, bukan boleh simpan rahsia apa lama sikit dari aku. Ada 2 pasang roller skate. Saiz Afiq n maybe Arissa. And skate board kecik sesuai untuk Afiq. Dia taknak kuarkan dulu sebab takut nanti Kakak sedih. Selalu banyak beli or bawa balik untuk Afiq dgn Arissa je. Hmm ok je kot.

Tapi again dia yang tak sabar juge.. bawa masuk umah petang tu juge hahaha tapi letak kat dapo dalam keadaan sesapa pun boleh nampak barang tu hahaha.

And yang jumpenye ialah Arissa... sebab dia yang rajin ngikut aku dok dapo. Muka kagum sangat.. lupa nak snap..

"Eh... apani ma? Sapa punya ni ma? Apani? Apani?"

Sambil belek2 roller blade tu. Memang elok sangat lagi, sikit pun xde patah ke calar ke.. n faded ke gambar katun Thomas tu.

Bila aku jawab ayah punye, dia xpuas hati. Dok tanya lagi sapa punye. Hahaha mayne sbb tgk katun Thomas tu.. xkan ayah punye kot kan? Hahaha...

Saje aku cakap dia.. g tanya ayah.. hamboi, kelam kabut bawa g bilik nak tanya ayah die.

Baru Kakak and Afiq perasan benda baru tu. Apalagi... pakat buka lagi la beg tengok apa isi lagi. Suka sangat afiq dapat skate board tu. Selama memang dia ada minta pun. Dari dok main game skateboard dalam hp aku sampaila dok belek katalog menan tiap minggu.
Sorang sepasang - nanti ayah carikan helmet and kneepad ok!
Kakak macam upset bila tgk kecik.. nak juge try. Alhamdulillah rupenya yang size Arissa tu boleh xtend. Memang muat je kaki Kakak. Apalagi... dok menerai je la kelepak kelepuk. Seb baik umah ni besar la jugak ruangan takat nak main gaya diorang tu.. n berkapet penuh so xle licin. Suke...
Sambil buat apa pun pakai
Lega... rezeki anak anak.. save duit mak ayah ni.

6 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on November 21, 2012 said...

suka la anak2 akak bermain.. :)

isabelle frankly on November 22, 2012 said...

tu diaaaaa...hadiah best utk anak2.
kalo aku beli benda alah tu, nak skating celah mana kan?

sis shuhada on November 22, 2012 said...

Suke sgt nabilah. Mmg sebelum ni dh request dh.. rezeki la dpt free hihi

sis shuhada on November 22, 2012 said...

Kikiki nmpk gaya kena tumpang otel sblh umah la ko nk skating

Masya on November 28, 2012 said...

wahhh.. pandai main yer.... x jatuh ker.. tp kenelah belika helmet dgn yg kat lutut tu jugak yer.. demi keselamatan..

sis shuhada on November 28, 2012 said...

Pandai tu belom lg tp yes, dah belikan helmet n kneepad dah. Boleh la nak skate kat luar rumah.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog