Saturday, November 24, 2012

Aktiviti petang

ng0meL by ummi
Salam.

Petang semalam dok boring tak tahu nak buat apa huhu. Anak anak macam biase la, main and tengok tv xpernah boring. Aku ni dok belek hp dah abis belek dah. Hmmm last skali bangun buat mihun hailam je la. Kakak pun tak makan apa yang heavy lagi since balik sekolah. 

Lepas suap tiga tiga makan, tengok jam dah pukul 7. Kat luar cerah lagi. Oh, kain belom angkat. Selalu time nak jemur and angkat kain aku akan ajak anak anak main kat luar. Bagila diorang angin luar sama.

Ramai yang heran aku and anak anak boleh je dok terperap dalam rumah dari sehari ke sehari. Tapi tu la.. sapa cakap tak boring kan cuma masih boleh bertahan lagi ni.
Tapi dengan syarat mesti bawa diorang main basikal kat backyard juge at least sekali sehari.
Petang ni diorang xde mood nak main beskal. Kakak punya idea bawa lego main kat tangga. Okla.. yang penting diorang hepi and tak boring kan.
Puas main, ajak masuk soh minum air. Memang biasa macam tu. Sebab cuaca sekarang dah start panas kan, aku kena make sure nak keluar je pakai sunblock n masuk umah minum banyak air.
Then mandi.. siap semua pakai hensem comel cantik, ayah pon balik... the end.. hihihi.

Petang tadi pula layan diorang main basikal. Kakak pula nak try ber skating kat luar rumah. Aku suruh dia skate ala ala sliding gitu, kebetulan ada la curam sikit. Gedebok dia jatuh. Kesian kakak nak nangis. Tapi aku cakap xpela kakak kan dah pakai protection ni.. cuba lagi.
Last last nak la main lagi even kena aku tolong guide kan. Ye lah kot kalau aku pun belom tentu pandai skate kan..

Main sekejap saja, aku ajak masuk. Panas. Lagipun nak kena siap siap nak g program ceramah lepas maghrib. Ceramah pasal Palestin.. menarik kan?

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog