Tuesday, November 27, 2012

Aktiviti Hari Ahad

ng0meL by ummi
Salam.

Sebut ja hari Ahad mesti orang akan cakap g Sunday Market. Haah. Kat Adelaide ni tiap Ahad ada Sunday Market. Macam Pasar Tani kat Malaysia tapi sini bukan jual barang hasil tani dan makanan je tapi segala macam benda yang boleh di jual hatta sependa pun ada!

Seawal pagi diorang datang ke padang yang disediakan dan buka bonet kereta masing masing and keluarkan segala macam yang nak di jual.

Kitorang pernah pergi Sunday Market ni 2 kali sejak duduk di Adelaide ni. Memang bangun seawal jam 6pagi sebabnya perjalanan yang agak jauh and nak sampai awal so that barang pun baru sampai jadi seronok nak belek belek.

Kitorang ni nak di ikutkan jarang pergi Sunday Market ni sebab tak ada benda yang nak di cari sangat pun. Sudahnye terpaksa beli mainan je kat budak budak. Memang murah la sedolar dua je tapi.. huhu wat penuh rumah je kot.

Aish. Sebenarnya apa yang aku nak cerita kat sini adalah sangat berbeza daripada aktiviti berSunday Market ni. Dah termelalut cerita lain. Xpelah layan dulula ye kisah Sunday Market ni. Next time cerita aktiviti SEBENAR kami di hari Ahad...
Both gambar dari Pokcik Google

2 lagi tambah ng0meL:

Miss EG on November 27, 2012 said...

akak, mereka jual brg kepunyaan sendiri atau ambil drpd pembekal?

sis shuhada on November 27, 2012 said...

Barang sendiri. Brg yg dh xnak/xperlu kat rumah tp masih dlm condition elok. Kira brg trpakai la ni. Klu nk jimat mcm kita ni mmg beli dr sini berbaloi drpd nk beli baru kt kedai.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog