Wednesday, September 12, 2012

Sambutan Raya 2012 kami di perantauan

ng0meL by ummi
Salam.

Sebelum terlambat.. biarla aku post sikit kenangan kami sekeluarga menyambut Hari Raya Aidilfitri di perantauan; sangat sangat jauh dari keluarga sanak saudara dan Negara tercinta huhuk.


Tak pernah terimagine berhari raya di perantauan best and happening and paling tak sangka memang tak sempat langsung dan bersedih sedih. Kami mula berkumpul di Thorndon Park start pukul 12 tghari. Tapi disebabkan park kan kawasan public jadi seawal pukul 7.30 pagi En Ahmad aku ditugaskan bersama beberapa orang kuat persatuan MYPSA(SA) (Malaysian Postgraduate Student Association South Australia) pergi chup dulu tempat. Then barula g sembahyang Sunat Aidilfitri. Aku ngan budak budak memang tak ikut sebab aku ada tugasan penting kat dapo untuk sediakan acar timun sebagai salah satu menu untuk jamuan hari tu. Sambil tunggu En Ahmad balik, kami pun bersiap la ala kadar. Maklumla pagi raya pertama di perantauan tak dapat nak describe kan..



Tapi Alhamdulillah raya kami ok je. Sangat best dan tak terasa langsung kekurangan xde keluarga di sini. Sebabnya banyak lagi keluarga Malaysian lain yang berkumpul sama dan menyambut lebaran di tengah tengah taman! Budak budak memang best sangat lah. Main kat playground sebesar besar playground.. berlari kejar burung.. sampai makan pun nak kena paksa. Menu memang tak lari langsung dari Malaysia nun. Sapa kata susah nak cari sate, rendang, nasi hujan panas, kek, biskut.. ada ja kat sini. Infact kebanyakan menu utama tu kami bergotong royong sediakan malam raya tu. Memang terbaik!

Dah berkumpul ramai-ramai sempat la keluarga kami diperkenalkal sebagai family baru di Adelaide bersama satu lagi family Is/Sam with their 2 boys Adam and Adib. 

Selamat HariRaya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.


Ps: kitorg thn ni mmg xde langsung gambar raya family. Even dalam gambar ramai2 ni pon Afiq ngan En Ahmad xde.. huhuhu. Sedih kn?





1 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on September 18, 2012 said...

alahai..xpe la..next year..pakat betul2..ambil gambar 1 family.. :)

ha..lepas tu jgn lupa masuk segment salam perantauan yg biasa ada kat dalam paper tu.. hehe.. :)

sy ada follow 1 blog, dia dok Australia juga sbb kawin dgn org sana..best juga tau blog akak ni.. mana la tau kot2 dekat ke..leh kenal2.. ;)

ni link blog dia..

http://salam2benua.blogspot.com/

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog