Thursday, March 1, 2012

Sampah

ng0meL by ummi

Sslam.

Teringat pagi tadi g buang sampah on d way nak g ofis. Kena q la nak buang sampah kan almaklum la masing2 naik kereta, singgah kat umah sampah tu cepat2 campak plastik.

Tapi kot ye pun nak cepat selalunya aku akan tengok dan aim betul2 tong mana yang nak baling, takdela main campak je.

Cuma tadi yang aku perasan akak ni main campak je. Maybe husband dia nak cepat sangat la kot sampai xleh berenti tepi sikit kasi ruang kereta lain lalu. Bila dah berenti tengah jalan kena la cepat2 kan.

Tapi yang sedihnya, sebelum lagi plastik tu masuk dalam tong, isi dah terburai. Ayo.. Habis sepah. Kalau sampah kering xpe jugak. Ni sampah basah ok..

Kesian kan orang yang kerja kutip sampah, cuci rumah sampah..

Posted via Blogaway

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog