Wednesday, March 7, 2012

Buli-budak zaman sekarang

ng0meL by ummi

Salam.

Aku tak paham la budak2 zaman sekarang. Is it sebab pengaruh tv or mak bapak tak ambil peduli?

semalam sebelum tido kakak nak cerita hal school dia. Kakak memang suke cerita2 especially bila hari2 dia balik dapat cop kat tangan. Bukan cop not good ok.. Cop cakap excellent.. Good.. Nice.. Coz sapa yang rajin tolong teacher petang2 or dapat baca iqra' very good diorang bagi reward. Nice kan? buat budak2 hepi nak ke school.

Tapi yang sedihnya kakak ngadu kawan-kawan baik dia sendiri lately suka campak2 beg sekolah dia. Diaorang anggap benda ni joke even kakak dah sound dia tak suke. But untuk tak nak ilang kawan n gaduh2 dia sabar.

But i think sabar dia dah sampai limit kot tu yang dia ngadu. Hai tak faham la budak secomel umur 6 tahun.. Girl pulak tu boleh nak buat macam tu..

Yang lawaknya time kakak bawa bekal diorang pun join sekaki. N kakak cakap dia hepi kawan2 share food dgn dia. Tapi part campak2 tu yang kakak tak suke.

Hmm pagi ni aku talk dengan teacher dia soh tengokkan kakak. So far kalau ada something wrong teacher akan cepat alert. This is what i like about Alif Ceria. Ye la kita bayar untuk anak kita g school hepi2 dapat ilmu ok.. Ni kalau macam ni kakak taknak g school, mana boleh. Mentang2 anak i baik... Huhuhu.

Tapi kan.. Heran betul. Ntah mana dapat idea nak buat kawan baik sendiri macam tu kan? Kami selalu pesan pada anak2 jangan buat apa yang orang tak suke.. Not nice.. Allah marah, Nabi tak sayang.. N so far Alhamdulillah anak2 ok.

So sedih untuk kakak.. InsyaAllah hopefully lepas talk dengan teacher dia nanti things will be ok balik. Tak nak juge diorang tak kawan kan.. Nanti lagi buat kakak sedih taknak g school.. :(

ok.. Enough of that sad story.. By the way harkni birthday my youngest sister Ummi Maisarah! N also birthday my youngest daughter Arissa Syafiqah!.. hepi birthday to both of u.. So far xde plan hadiah tapi insyaAllah doa sentiasa mengiringi u all my dearest lovely persons in my life.. Muah!Muah!

till then, tata.

Posted via Blogaway

1 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on March 07, 2012 said...

budak2 sekarang advance...nakal lain macam sikit...

kesian kakak..moga budak2 tu tak baling2 bag dia lagi.. :)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog