Monday, January 9, 2012

Azam tahun baru dan perut

ng0meL by ummi
salam .~
 
Beberapa tahun dulu, En Ahmad ada beli sit up bench untuk eksesais kat umah. Hehe ntah berapa lama pakai, last2 end up dok je dalam bilik afiQ, di buatnya slide longsor-longsor.
 ~gambar dr google~
.
Semalam aku perasan bench tu dah berpindah ke bilik Kakak. Maybe Cik Ika yang pindahkan kot hehe yelah sbb skrg ni dia rajin eksesais hari2. Ok gak daripada dok berabuk je kan, ada jugak orang nak guna.
.
Time aku tengok tu memang afiQ tengah baring kat situla. Ntah tiba2 terasa nak show dia gunanya sit-up bench tu. So, aku pun demo la... suke dia tengok tapi haha kelakar betul sebab aku try naik tak naik2! haduh.. lama gila tak eksesais wat sit up.. last buat rasanya time sekolah menengah dulu ke apa time pendidikan jasmani kan. Nasib baik afiQ tak faham so xdela malu ekeke.
 ~gambar dr google~
 
Lepas tu afiQ excited nak try. Mula2 aku tolong2 dia, pastu bukan main laju. Mau dekat 10 jugak dia wat. Bila Ika cakap esok nanti sakit perut (muscle perut), cuak pula aku, terus suruh dia stop. Hahaha. Kakak pun try 3 kali. En Ahmad pun akhirnya terpanggil gak nak guna sit up bench tu malam tu!
.
So ingat lepas ni nak try wat lagila.. leh kecutkan perut kan? Malu la.. Kakak asik tanya perut mama ni nak ada baby baru ke? Huhuhu... taknak pula dia surut kali ni perut ni even Arissa dah 9 bulan.
 
~gambar dr google~
 
Hmm Azam tahun ni nak kempiskan perut sebelum sit-up bench tu di hadiahkan kepada Cik Ika sebelum kitorang berangkat bulan 7 ni. Amin...

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

1 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on January 10, 2012 said...

semua org mencuba eh.. :)

moga azam akak tercapai.... :)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog