Monday, September 19, 2011

16 Sept - Farah Sufiyyah's 5th Birthday

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
16 September 2011 Birthday kakak yang ke-5. Dah besar anak aku tu, macam sekejap saja rasanya. Kami xdela buat party besar2 cuma on 15th tu kebetulan school kakak ada wat celebration Hari Raya dan birthday student yang lahir on Sept, maka kami decide untuk bagi goodie bags untuk all students. Ala2 knduri jugak la kan
 
 So malam tu bermulala sessi masukkan goodies yang di beli dalam beg..bukan main suke kakak. Mau taknye, kalau last year kitorang sediakan dalam 25 beg je, tapi kali ni 80 beg! Meriah gitu.

~ Kakak sebok tolong masukkan goodies dalam goodie bag~
~ada mamee, shoyumi, wafer & crackers~
~touch up sikit~
~80 pax~
Esoknya (15th Sept) aku g antar kat Tadika Alif Ceria tu. Tengok kakak hepi betul. Katanya petang tu ada clown datang siap wat belon kasi semua budak. N teacher kakak minta kakak sendiri passkan goodie bags tu pada kawan2 dia.

On 16th pula siangnya kami p open house kat umah Kakak 2 pupu aku kat Puchong.

Plan malamnya baru nak wat makan2 sikit celebrate birthday Kakak tu. Kecik2 je, Cik Ika (my SIL) sponsor kek, En Ahmad beli Big Apple Donut and aku goreng mihun. Jemput adik aku Acik Nadiah n husband dia Azly, Adik En Ahmad Ida and husband dia Hafiz, Adik bongsu aku Acu Sarah n Adik bongsu En Ahmad Ika. Layan gambar nak?
~ ice cream cake yang d sponsor oleh Cik Ika~
~AfiQ lagi sibuk dari Kakak nak potong kek bagai~
~belum apa2 afiQ dah 'rasa' dulu semua donut~


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Wednesday, September 14, 2011

Farah Sufiyyah's 1st dentist visit

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links


salam .~
cite ni dh seminggu kat draft. Baru harini ada masa nak publish. Layan ye.
 
Since last week gigi Kakak sebelah bawah dah goyang. Semalam bila En Ahmad check time nak beruskan gigi Kakak, terperasan dah tumbuh gigi baru di belakang gigi yang goyang tu. 
 
Risau nanti 'muka cantik tapi gigi tak cantik', En Ahmad decide nak wat cara Mbah (arwah FIL) dulu - goyang2kan, then when the time is right.. amek benang, ikat dan cabut! Sakit sikit je katanya.. hehe.
 



 Tapi maybe 'when the time is right' tu belum sampai, maka benang je yang tertanggal tapi gigi tetap kat situ. Cuma Kakak dah rasa rentapan semangat ayah dia. Apa lagi... tahan2, nangis juge dia. Sakit katanya.
 
En Ahmad nak try lagi skali tapi Kakak dah xnak.. kesian Kakak. Last2 kitorang decide nak g dentist. Kakak ok je sbb dah baca buku 'Barney goes to the dentist', dia ok.


 
So terus petang tu juge En Ahmad call dentist yang biasa kami pergi. Aku la yang biasa.. since kami belum kawen lagi aku dah visit dentist ti kat Bandar Baru Bangi.
Appoinment pukul 8.15, tepat kami sampai. Sekejap je tunggu, Kakak masuk jumpa dentist. Sambil cakap2.. dentist tu letak ubat macam cream untuk kurangkan rasa sakit. Kakak memang tough n very good. 


 
Sekejap je in just a few second, gigi Kakak dah setel cabut. Lega!Dentist tu cakap gigi yang baru tumbuh tu lama2 akak gerak sendiri ke depan. Hopefully nanti ok dan cantik la kan..

 

Very Good Girl Farah Sufiyyah!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Wednesday, September 7, 2011

wordless wednesday.. RAYA 2011!

ng0meL by ummi 4 lagi tambah ng0meL Links
salam .~


 

 
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami Sekeluarga, mohon Maaf Zahir dan Batin
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog