Friday, July 29, 2011

orang sebok tengok bola.. aku tengok apa?

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
haaa dah tau kan keputusan bola semalam? malas la nak cite kat sini sebabnya aku bukan tengok sangat pun. Tapi sempatla tengok both jaringan Malaysia dan Singapura tu.
Eh, nak tau apa yang aku sekeluarga buat? (lebih kepada aktiviti aku dan En Ahmad).. eh.. jangan salah sangka lah, aku nak kongsi cerita best ni.

 Aku tengok kat Astro Pelangi semalam. JOMBLO. Mula2 ingat cite hantu bila baca tajuk..mana taukan.. cite2 hantu Indon ni seramnya semacam je. Tapi bila tengok, boleh tahanla cite ni. Mengong, kelakar n ada point. By the way, it's just a love comedy story. Nak santai2 bolehla. lagipun ni movie, kalau sinetron malas la nak kena follow.
 .


Cite dia pasal 4 student lelaki yang punya pendapat masing2 pasal cinta. Selain tu ada di selit perangai lelaki, perempuan berkaitan cinta. Kelakar juga cite ni. Ada cowok ganteng dgn cewek cun!

Aku tak sure akan tayang lagi tak cite ni kat channel tu tapi banyak lagi cerita2 best Astro bagi tengok free kat channel Pelangi dan Bintang (CH141, 142).
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Wednesday, July 27, 2011

wordless wednesday #01

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Monday, July 25, 2011

Merlin - I LOVE IT!

ng0meL by ummi 4 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
 Dulu masa cite ni tayang kat TV3 aku layan gitu2 je. Malas nak tengok cite magic purba ni. 
Tapi bila tengok kat channel DIVA.. macam menarik pula. Maybe sebab aku layan time weekend, dia wat marathon one after another, jadi tak perlu tunggu2 nak tengok episode lepas2 tu. N yang best, kat DIVA dia tayang weekdays tiap2 hari juga!
 
 
Tambah lak aku memang minat dengan LOTR.. jadi bila ada cerita pasal fellowships, knights of the round table, memang favourite lah! Tu yang tambah melekat terus dengan Merlin.

 Huhuhu xsabar tunggu season 4!
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Saturday, July 23, 2011

ooo baru aku tau!..now i know!

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
dah lama tak layan blog, saru sebulan ni rasanya aku rajin2kan jari kelik balik thesomellomels ni.tapi itupun setakat buka then terus g klik link2 blog yang aku follow. Langsung takde selera nak type entry sendiri.
 
 
terperasan ramai blogger yang post tajuk entry 'wordless wednesday'. apa kebende aku pun dok tertanya. bila buka.. xde cerita, just gambar. tapi tak semua macam tu. ada juga yang cerita2 juge tapi sepatah dua kata je la pon.
 
as usual, aku akan tanya pokcik gugel sebab dia yang serba tau.
 
aku dapat ni dari about[dot]com :



Wordless Wednesday (WW) is a visual blogosphere phenomenon. Whereas blogs (web journals) are primarily about "words" bloggers love to dress their journal entries with imagery. WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words. However, there are no specific rules about WW posts so a few (and sometimes, many) words may accompany a photo or image that is the focus of a WW blog entry
 Clear kan? hmm tapi rasanya semua dah tau, aku je yang ketinggalan... huhuk. Tapi... kenapa Wednesday r? kenapa tak monday ke, tuesday ke.. hari2 lain la.. kenapa? pokcik tahu tak, pokcik?

Tapi yang kelakarnya aku dah terbuat entry WW tu semalam! ngee. Tu la.. lambat sangat la.


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Friday, July 22, 2011

entry tepek gambar

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
semalam sebok sangat la cite2 pasal budak tiga beradik tu tapi tak pula aku tepek gambar kan? ngee. ok untuk tatapan semua yang melawat.
.
~farah sufiyyah, ahmad afiQ & arissa syafiQah~
~ @ cherating ~
~ the five of US ~
 







By the way.. semalam arissa (4 months old) dah rasmi meniarap! ops, sori gambar belum upload. tunggu ye...

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Thursday, July 21, 2011

banding atau beza?

ng0meL by ummi 3 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
haha apa maksud tajuk tu arr? aku pun main type saja.
nak kongsi.. sekarang anak-anak dah masuk 3. Alhamdulillah rezeki after 5 tahun kawen, dapat 3 anak-anak yang somel lomel n bulat-bulat (dulu time kakak n afiq baby la.. sekarang dah besar dah tak bulat). Tapi seb baik ganti dengan Arissa ni, dia bulat juge.. hehehe.

Cite banding, beza, bulat ni.. last monday kebetulan tiga-tiga diorang checkup sekali. Senang kerja. Sekali masuk bilik nurse tu 3 beradik sekali hehe.

Mula2 timbang kakak. dah 6 bulan tak checkup my big princess tu.. 19kg dia! hehe Alhamdulillah, janji dalam range normal, aku hepi. kakak pun memang suka makan walaupun banyak juge memilih.

Then, turn AfiQ. Yang ni aku risau. Almaklumla AfiQ ni paling malas makan. Main je tau. 11kg. Nurse kata ok, dalam range normal juge and dia aktif.. Bagus2. hepi.

Last skali si tenit bulat Arissa tu. Saspen. Tengok2 dah 6.45kg! Ngeee.. patut la... and hepi.

Alhamdulillah... semua ank-anak aku sehat, aktif and hepi. Aku pun hepi.
 
balik, check buku Kakak n Afiq, nak compare dulu diorang 4 months berapa berat. ngeee. Kakak 5.5kg, AfiQ 6kg. Arissa... 6.45kg! hehehe... again. hepi.

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

seronok pula nak menulis balik

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam .~
 
lama sangat rasanya aku tak menulis. malas kot. atau takde idea. atau takde masa atau... ntahla. 
tapi rasa nak menulis balik pun sebenarnya dah lama juge tapi tiap kali nak buka blog je, ada je hal lain. tak kisahla kat opis ke, kat umah ke...
tapi harini... aku gagahkan juge.. 
seronok baca tulisan blogger2 lain. maybe aku tak payah nak tulis panjang pon, cuma apa yang terlintas dalam kepala time tu je kan? 
kalau sebelum ni nak tulis, aku banyak nak buat stadi sikit itu ini yang jadikan nak menulis ni terbatas masa. 
ok.. setakat ni dulu untuk salam pengenalan balik. Insya-Allah, akan aku cuba untuk rajin rajin rajin lagi... 

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog