Wednesday, September 14, 2011

Farah Sufiyyah's 1st dentist visit

ng0meL by ummi


salam .~
cite ni dh seminggu kat draft. Baru harini ada masa nak publish. Layan ye.
 
Since last week gigi Kakak sebelah bawah dah goyang. Semalam bila En Ahmad check time nak beruskan gigi Kakak, terperasan dah tumbuh gigi baru di belakang gigi yang goyang tu. 
 
Risau nanti 'muka cantik tapi gigi tak cantik', En Ahmad decide nak wat cara Mbah (arwah FIL) dulu - goyang2kan, then when the time is right.. amek benang, ikat dan cabut! Sakit sikit je katanya.. hehe.
 



 Tapi maybe 'when the time is right' tu belum sampai, maka benang je yang tertanggal tapi gigi tetap kat situ. Cuma Kakak dah rasa rentapan semangat ayah dia. Apa lagi... tahan2, nangis juge dia. Sakit katanya.
 
En Ahmad nak try lagi skali tapi Kakak dah xnak.. kesian Kakak. Last2 kitorang decide nak g dentist. Kakak ok je sbb dah baca buku 'Barney goes to the dentist', dia ok.


 
So terus petang tu juge En Ahmad call dentist yang biasa kami pergi. Aku la yang biasa.. since kami belum kawen lagi aku dah visit dentist ti kat Bandar Baru Bangi.
Appoinment pukul 8.15, tepat kami sampai. Sekejap je tunggu, Kakak masuk jumpa dentist. Sambil cakap2.. dentist tu letak ubat macam cream untuk kurangkan rasa sakit. Kakak memang tough n very good. 


 
Sekejap je in just a few second, gigi Kakak dah setel cabut. Lega!Dentist tu cakap gigi yang baru tumbuh tu lama2 akak gerak sendiri ke depan. Hopefully nanti ok dan cantik la kan..

 

Very Good Girl Farah Sufiyyah!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

1 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on September 20, 2011 said...

yeah...good girl...

saya....saya seram la nak pi dentist...huhu...dari dulu sampai skrg...kalau tak betul2 sakit...memang tak jejak ke sana... :)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog