Thursday, August 18, 2011

Baby Aicha Chapikah dan Sa-Syafii ^___^

ng0meL by ummi

salam .~
 
Ngee belum sebulan kan aku tinggalkan blog ni berabuk. Sawang ada la sikit.. rajin juga aku jengok2 ni sebenarnya tapi takat sapu2, lap2 je la hehe.
Oh, Baby Aicha Chapikah tu Arissa Syafiqah la. Tu nama panggilan abang Ahmad AfiQ untuk adik kesayangan dia. Sayang betullah AfiQ kat Arissa.Sampai kalau terbangun tengah malam nak susu pun dia akan pergi cium pipi ke, tangan ke adik dia yang tengah tido. Sambil tunggu susu siap, dia akan hug Arissa yang bulat tu.
Ehh aku cerita Ahmad AfiQ dengan Arissa bukan bermakna kakak Farah Sufiyyah tak sayang princess small dia, sayanggg. Sa-Syafii tu pula nama panggilan kakak untuk Arissa. Pernah diorang berebut sorang tarik tangan sorang tarik kaki Arissa tu nak pegang. Kakak dah kuat pegang Arissa sekarang. Comel je dia pegang. Tapi nak angkat belum larat la. Si Arissa tu dah 6.5kg. Campur meronta dia mau jadi tunggang langgang kakak.
Arissa sekarang dah masuk 5 bulan. Berat tak naik sebab baru baik demam panas and taknak minum susu botol. Jenuh baby sitter dia bagi, tak maunya dia. So terpaksa bagi makan untuk alas perut siang hari sementara si mak ni nak ambil anak pukul 5.30 petang. Tapi siang je.. nak juge jaga perut Arissa taknak push dengan makanan sebab doc pun tak galakkan. Better tunggu 6 bulan juge, tapi apa nak buat kan? So malam kat rumah, Arissa minum susu saja ye..
Untuk akhiri entry kali ni, jom share nama2 panggilan untuk Arissa Syafiqah hehe.
* Baby Aicha Chapikah * Sa-Syafii * Arissa * Syafiqah * Aicha * Cha *

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

1 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on August 22, 2011 said...

dah pandai senyum...comel... ;)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog