Saturday, July 23, 2011

ooo baru aku tau!..now i know!

ng0meL by ummi
salam .~
 
dah lama tak layan blog, saru sebulan ni rasanya aku rajin2kan jari kelik balik thesomellomels ni.tapi itupun setakat buka then terus g klik link2 blog yang aku follow. Langsung takde selera nak type entry sendiri.
 
 
terperasan ramai blogger yang post tajuk entry 'wordless wednesday'. apa kebende aku pun dok tertanya. bila buka.. xde cerita, just gambar. tapi tak semua macam tu. ada juga yang cerita2 juge tapi sepatah dua kata je la pon.
 
as usual, aku akan tanya pokcik gugel sebab dia yang serba tau.
 
aku dapat ni dari about[dot]com :



Wordless Wednesday (WW) is a visual blogosphere phenomenon. Whereas blogs (web journals) are primarily about "words" bloggers love to dress their journal entries with imagery. WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words. However, there are no specific rules about WW posts so a few (and sometimes, many) words may accompany a photo or image that is the focus of a WW blog entry
 Clear kan? hmm tapi rasanya semua dah tau, aku je yang ketinggalan... huhuk. Tapi... kenapa Wednesday r? kenapa tak monday ke, tuesday ke.. hari2 lain la.. kenapa? pokcik tahu tak, pokcik?

Tapi yang kelakarnya aku dah terbuat entry WW tu semalam! ngee. Tu la.. lambat sangat la.


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

2 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on July 25, 2011 said...

sejak sy join WW ni..rasa seronok lak..tak sabar nak tunggu hari rabu..

yer la..tepek gambar je...nk blog walking pun senang..tak payah baca panjang2.. :)

meh la join WW kt FB...

https://www.facebook.com/WordlessWednesdayMy

lepas dah like..pi kat blog WW lak..

http://malaysianww.blogspot.com/

tiap hari rabu kita boleh share link entri WW kita kat situ... sy BW dr situ je... :)

sis shuhada on July 26, 2011 said...

@nabilah_2908:
ooo thanx for the info! senang la eh mcm tu kan?

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog