Saturday, May 14, 2011

ku dalam dilema

ng0meL by ummi
salam .~
 
Arissa tido lama la pulak malam ni. Yang risaunya malam masih awal ni. Agaknya letih sangat, siang dia xdapat tido nyenyak. Asik hok hek saja. Mintak la dia xsegar bugar tengah malam nanti. Mau jadi burung pungguk aku ni huhu.
 
Panas juga kot. Panas ek skrg ni. Siang malam panas. Arissa tu kalau tido siang, tinggal pampers saja baru dia nyenyak. Ni pun, even malam.. baju seluar mesti xpakai, tu yang nyenyak tu. Tapi tutup juge la chest dia pakai kain lampin. Barut? Huhu Arissa dah lama xpakai barut. Rasanya since lepas pantang aritu. Doc specialist cakap xperlu barut2 ni.. xde kepentingan dr segi perubatan jd aku ngikut je la. Tanya mak, mak kata dah 2 bulan pun dia, xpakai barut pun xpe.. Tapi betul juge, dlm cuaca panas mcm ni.. kesian kalau berbarut, berbungkus lagi.. tu yang naik ruam2 panas tu. Lagi berpeluh2 dia. Bila buka.. Alhamdulillah, tido pun nyenyak, xdela nak hok hek lagi.
.
Lagi 3 minggu aku masuk kerja. Means Arissa kena start hantar baby sitter. Alhamdulillah nasib kami baik, baby sitter yang jaga Kakak dulu, sekarang jaga AfiQ, sudi nak jaga Arissa juge. Tak payah pening2 sorang hantar sana sorang hantar sini lgpun dah biasa dgn Baby sitter tu since dia jaga Kakak 5 years ago jadi senang la.
.
Cuma aku dalam dilema sikit bab Arissa nak menyusu. Aku belum start wat stock susu untuk bekal dia nanti. Mana taknya, dia xberapa nak kat orang lain. Asik nak bekepit ngan aku je. Mak aku cakap dia ni 'kenal tangan'. Apa2 tak nak orang lain uruskan dia, nak aku juge. Orang lain pegang sikit je mula la buka suara. Abeh, bila time nak perah? Dah la nak tidokan kena 'peram' dulu.
.
En Ahmad cadang next week start hantar dia, bolehla aku amek masa wat stock. Tapi... tu la.. sayang pula nak hantar. Nanti rindu. Even kakak yang dah g school pun, Afiq yang dah biasa anta umah bb sitter pun aku slalu rindu2 xpecially time hujan lebat. Apatah lagi si kecil yang dok penyet2 ni.. nanti rindu...

Bukan apa, kalau aku hantar time aku kerja xkesah sangat sbb dah kerja, harusla kena titipkan diorang kat orang kan. Tapi ni aku belom kerja, still dok goyang kaki xcercise jari kat umah.. saja2 hantar anak suruh orang jaga macam xkena je.
.
Tapi kalau xanta... takut kesian Arissa nanti xbiasa n lagi parah klu xcukup susu. Hmmm kita tengok la nanti next week ye. Maybe aku hantar, n aku sama2 lepak sana gak dulu. Macam aku wat kat afiQ dulu. Hadoi... tapi takut nanti jagi manja macam si afiQ pula, xnak langsung botol. Haduh... Tengokla..

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog