Wednesday, May 11, 2011

dah 2 bulan

ng0meL by ummi
salam .~
 
korang nak tau, sekarang si kecik kat umah ni dah masuk 2 bulan.. Alhamdulillah so far dia sungguh behave and senang di jaga hehe. Almaklumlah, dah yang ke-3 kan... dah kenal nangis mcm mana nak berlari kelam kabut g terkam, nangis macammana nak wat donno saja! eheh, boleh ke?

Ni dah 2 bulan means dah tamatlah tempoh berpantang aku kan. Berpantang ni bagi aku mestila bab2 makan minum. Hat lain2 aku malas nak cite kat sini ahaks!

So cukup je 46hari aritu aku terus belasah makan almost apa saja yang ada depan mata. Tapi takut2 gak sbb aku mmg niat kali ni nak pantang betul2 konon. Oleh yang demikian aku tetap msg mak aku tanya apa leh makan apa takleh. Bukan apa, yang paling penting bila BF (breastfeed) baby, kena pk diorang juge la.. nanti kalau melantak durian sampai 2,3 biji mau si kecik meragam panas.

Tok (nenek) aku pesan; laksa, bihun, mee, sayur2 sejuk, bendi, terung, jambu batu jangan amek lagi. Alhamdulillah... aku ngikut je!

Ok, stop sini dulu, nanti aku sambung lagi ye.. si kecilku cak dah panggil!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

2 lagi tambah ng0meL:

ibunaznoy on May 11, 2011 said...

da besar adik somel ye..mama somel pun seronok la da leh kuar jln2..^_^

sis shuhada on May 12, 2011 said...

@ibunaznoy: aduh, kena tggu basar lg sikit baru leh jln2..baru enjoy hehe

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog