Thursday, May 12, 2011

akhirnya afiQ berjaya dikelentong

ng0meL by ummi
salam .~
 
Haha tajuk ntah hapa2. Macam apalah aku ni as mama suke pulak anak sendiri kena kelentong kan? Tapi ni sebenarnya untuk kesejahteraan dia jugak.. memang harus dikelentong. Tapi jgn salah sangka... jom baca!
 
Gini... si AfiQ ni sebenarnya dah 2 tahun 4 bulan umurnya tapi masih bf aku lagi! Ya.. betul... even tak fully tapi satu hari mesti nak 2,3 kali at least. Penat woo tambah lak sekarang dah ada si Arissa yang sangat2 nak bf kan.. musim panas lagi... terpaksa aku yang malas minum ni teguk air begelen2 sehari siang malam xtau jam.
 
 Masa aku pegnen Arissa dulu aku still bf AfiQ even ramai yang cakap xelok, xbagus, xsihat semua.. Dalam dilema jugakla aku time tu. Tapi dah buat research and tanya doc, aku teruskan juge bf AfiQ sampai semalam! Hahaha.. yes, sampai semalam!
.
 Nak ikutkan harini dia ada mintak lagi, even tgh mlm smlm dia turun katil carik aku gak lagi. Kesian sebenarnya sebab bagi aku time bf diorg aku dapat hug n penyet2 diorang puas2. Time tu gak leh belek2 rambut ke, telinga ke, idung ke, kuku ke... check2.. sbb kalau time lain mana budak lasak tu nk sangat kena pegang2.
 
Lagipun aku pegang yang susu ibu ni hak anak. Kalau xbagi, means kita xbg hak diorang tol tak? Kesian kan... tambah lak kalau anak merengek minta.. xkan xkasi..
 
Cuma kali ni aku rasa Arissa tu lagi berhak. Lagi kesian dia sbb dia xde benda lain nak isi dlm perut compare to afiQ. Mak, tok aku pun bising dah sebenarnya. Tambah kesian klu si Arissa asik nangis mcm xcukup susu. Maka aku kuatkan semangat untuk ngelak2 dari afiQ.
 
Langkah pertama, aku tido asing dengan afiQ. En Ahmad pujuk2 dia tido dlm bilik sama2, aku n Arissa tido luar. Kebetulan pula Arissa xselesa tido dlm bilik. Memang tengah malam dia akan bangun n carik aku kat luar, tapi time mamai2 aku wat xlayan dia tido balik. Alhamdulillah mlm2 dh xbf.
.
Petang semalam aku mmg letih sangat, baru pula lps bf Arissa. Bila afiQ dh nangis2 minta nak bf, aku bangun g dapor carik tomato sos! Afiq mmg xsuke sos pun... bila dia ngap... terus dia rasa pelik. Aku tengok dia jilat2 lips dia.. pastu, dia turun dari lap aku, dia ckp xnak. N dia minta susu botol. Alhamdulillah... lega aku. Xpayah letak cili, xpayah letak pahit2, xpayah siksa dia dgn benda yg bg aku akan efek dia lg teruk. Sos tomato ok la kan?
.
Lepas tu bila dia minta2 lagi, aku cakap je "eh.. kan afiQ cakap xsedap.. yek yek, xpayah la eh, dh xsedap" N dia ok tanpa banyak soal. Syukur sangat! Sekarang si Arissa pula asik melekat je... risau pula nk masuk kerja nanti. Hope dia xmcm afiQ sanggup tunggu aku balik kerja baru nak susu... so far.. Arissa ok.. sayang anak2 mama!
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog