Saturday, May 28, 2011

Aduhai Arissa

ng0meL by ummi
salam .~
 
Semalam aku terpaksa tinggalkan Laling kecik Arissa tu kejap kat En Ahmad sebab aku ada hal penting nak jumpa kawan. Kira ni our 2nd time berenggang.
 
Before this pernah sekali aku tinggalkan Arissa untuk mak jaga masa kat kampung aritu sebab nak ikot En Ahmad beli basikal kakak.Time tu aku dah susukan dia kenyang2 n dia pun tido jadi xdela meragam sangat. Cuma mak kata bila dah bangun, nak kasi dia susu botol memang dia meragam xnak la. Lagi 1, Mak cakap Arissa ni kenal tangan, xnak dia kalau mood xok orang lain pujuk2. Nak aku jugak.. Ngan ayahnya pun dia xnak!
.
Semalam.. kelam kabut juge sebab b4 keluar Arissa xtido betul. Tapi En Ahmad kata dia boleh handle, aku gamble juge keluar dengan Sufiyyah walaupun berat hati. Rasanya dalam sejam aku tinggalkan, bila balik En Ahmad cakap Arissa meragam. Taknak dia susu botol even susu tu susu badan yang aku perah untuk bekal dia. Nangis sampai penat la. Kesian kan? Sudah tu, sampai tengah malam la dia xnak berenggang ngan aku. Hadoi.. tensen pun ada. Letak je dia terjaga n hok hek. Rasanya sampai kering susu aku dia nyot2 saja xberenti. Tu tak termasuk si AfiQ yang asik bergayut kat kaki cari mood nak tido. Almaklumla.. baru belajar nak cerai susu...
.
Hmm sebenarnya aku risau juge pasal Arissa ni. Lagi 2 weeks aku akan start kerja n Arissa terpaksa aku hantar ke rumah baby sitter. Aku dah cuba train Arissa untuk minum susu botol tapi susah betul. Bila terdesak, agaknya dahaga sangat baru dia minum. Tu pun... alahai... most of the time banyak yang bazir je.
.
Tapi aku kena train juge. Next week start Monday aku akan hantar Arissa ke rumah baby sitter. Biar 1 week awal so that if anything baby sitter boleh call aku tengok macammana. Taknak juge sampai susahkan babysitter coz dia kena juge jaga AfiQ n HaziQ. Both of them masih lagi need attention baby sitter.
.
Aku tak nak Arissa jadi macam Afiq.. xnak langsung susu perah dalam botol, nak direct saja. Sanggup juge dia berlapar sampai petang aku balik kerja. Last2 terpaksa tiap hari time rehat tengahari aku g umah baby sitter direct breastfeed dia. Tapi tu dulu, aku ada xcuse sebab kebetulan ambil Kakak Sufiyyah balik school pukul 12 tghari jadi ada banyak masa aku boleh singgah bf AfiQ. Lagipun time tu hanya diorang 2 beradik je yang dijaga. Kakak pula memang dah independant. So bolehla nak layan AfiQ saja.
.
Kali ni Kakak dah xperlu aku ambil tengahari.. lagipun Afiq masih dalam proses nak belajar berenti bf. Takut bila aku g umah baby sitter time tghari dia buat perangai. Sekarang pun kesian tengok dia malam2 terkulat2 kat ujung kaki aku minta bf. Tapi so far Alhamdulillah aku kuat semangat xkasi dia dah. And most of the time pun dia faham, cuma agaknya nak manje2 ambil mood nak tido. Yang penting, Susu aku sekarang hak Arissa.


 Takpe, Sabtu Ahad siang hari tugas En Ahmad bantu aku train Arissa untuk susu botol. Have to, rite? Selama ni aku sorang2 weekdays so susah nak train dia. Malam no problemo aku boleh direct bf dia. Arissa kena belajar, kena strong macam Kakak, ok. N mama pun.. ekeke.
.
Chai Yok! Chai Yok!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

3 lagi tambah ng0meL:

n33za on June 20, 2011 said...

hi syuhada,saya bloghop tgh cr info pasal real kids n tadika alif ceria nih.google nama nih jumpa blog awk.skrg anak saya di real kids,tp igt nk try tadika yg ada pendekatan islam.nk tanya pendpt awk ttg tadika alif ceria,berbaloi tak tukar kindi dr real kids ke alif ceria?dr segi pelajaran english mcm mana yer?

sis shuhada on June 23, 2011 said...

owh, my 1st child mmg tukar dr realkids ke alifceria. bg sy ada pro n cons masing2. tp klu cr yg ada pndktan islam n juga ada pndktan english.. alif ceria mmg seswai. sy xsure dgn tadika or taska lain but to me tukar ke alif ceria mmg worth - d samping yuran yg of course lg cheaper hehe. nnti sy bgtau kat blog awak ye.

Taufan Bin Ribut on July 08, 2011 said...

hope anak kak ok je ^_^


Entri terkini : All day i do about sexs
Entri sebelum :Sayang,bil air dah tertunggak ni.Bile nak bayar(18sx)
Watch my video songs ^_^

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog