Tuesday, January 11, 2011

taknak g school

ng0meL by ummi
salam~
 
cite ni minggu lepas lagi, aku peram sebab xd0k m00d nak cite. Sekarang k0n0n m00d dah ada k0t sebab tu ringan je jari jemari aku yang runcing lagi halus tulus mulus ni menaip <- sila percaya, ok.
 
Last week baru 1st week sekolah bukak untuk sesi 2011. Untuk Kakak, tahun ni dia belajar kat sekolah baru, kawan2 baru, environment baru. Mula2 memang dia hepi and antara yang str0ng kat school (bg new student mcm dia la). En Ahmad k0men maybe sbb dia dah dapat w0rst pengalaman kat sch00l dulu, s0 this time she sh0uld be 0k.
.
tapi tu lah, anak sul0ng i yang princess ni sungguh berjiwa sentimental and lemah lembut berbudi pekerti mulia (macam mak dia haha). jadi kalau ada kawan2 yang agak kasar sikit especially budak b0y yang agak suka nyakat n usik2 girl, memang dia sangat xsuke. Cuma kakak ni jenis bukan yang mengadu keburukan orang. Kalau balik school memang mulut dia rancak cerita itu ini tapi bab nak cite buruk2 tu susah nak dengar.
Nak dijadikan cerita, Khamis last week dia nangis2 xnak g school. Heran.. 2 3 hari lepas hepi je. ambil dia petang2 pun hepi je. Ada juga 2 3 budak dia babai2. Bila push2 tanya esoknya baru dia bgtau ada budak b0y tu selalu tolak2 dia. Terus kitorang tanya teacher dia. Memang ada s0rang budak ni yang agak hyperaktif, kadang2 dia tarik rambut budak girl, t0lak2 pun adalah juga. Then minta la teacher dia t0long teng0k2kan.
Alhamdulillah... harini tadi pagi hepi je nak g school. Semalam tanya pun, dia cakap budak tu dah tak kacau dia dah sebab teacher dah marah dia. Hehehe.. bukan nak suruh teacher tu marah budak tu tapi oklah yang penting anak I hepi kat school dia. tujuan nak stadi tuntut elmu, kan? harusla pergi dan balik dengan rasa ceria, bet0l kawan2?
.
~. Kakak dengan uniform baru .~
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

2 lagi tambah ng0meL:

acu sarah on January 12, 2011 said...

omg..kakak so cute !!

sis shuhada on January 12, 2011 said...

@acu sarah:
hehe nmpak dh besarkn dia?

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog