Monday, January 10, 2011

Pasar Malam Jalan Tar

ng0meL by ummi
salam~
 
Jalan Tar ke Jalan TAR? Ok2, whatever it is, aku bukanla nak cite pasal Pasar Malam tu pun ekeke. Saja bagi tajuk entry macam tu, senang korang nak carik.
 
 
Sabtu lepas, kami hampir2 g Pasar Malam Jalan TAR.Tapi xjadik sebab dah lepas maghrib baru nak bertolak dari Putrajaya.. entah pukul bape nak sampai kan? Last2, g je Pasar Malam Bandar Baru Bangi. Tapi tu pun aku xsampai sana.. fikir2 pasal parking yang susah gile and kalau ada luck, oklah.. disamping bawa pulak budak kecik berdua itu, maka En Ahmad je sama Om Didi', Cik Kam & Wak Su yang pergi. Aku, my sisters in law and budak2 singgah McD Bangi je lepak sana.
 
Oh, Om Didi', Cik Kam & Wak Su sedara sebelah arwah mak En Ahmad. Om Didi' & Cik Kam dari Australia (dah bermastautin kat sana), Wak Su dari Singapore. Dua2 negara tu susah bangat katanya nak dapatkan Pasar Malam macam kat Malaysia ni jadi memang heaven la diorang. Betullah orang cakap Malaysia ni syurga makanan eh. Borong sakan! Sekali beli ayam percik sampai 8 ketul! Tu tak kira menu lain lagi hehe.
 
 
Mana cite Pasar Malam Jalan Tar nya? Xtually dah lepas Sabtu, kena tunggu next Saturday la nk dapat cite Pasar Malam Jalan Tar lagi kan? Tapi hari Ahad kami mamang pergi Jalan Tar pun. Our Aunts and Uncle nak try tido hOtel pulak. And diorang memang target nak carik h0tel murah2 kat area Jalan Tar. Senang nak carik makan katanya hehe. Diorang ni seriously bukan macam kita yang kalau carik h0tel nak yang cozy saja. Tak kisah janji selesa, murah and senang nak jalan2. And xpeduli pun bab s0ping2 barang ni sebab kat sana pun boleh dapat jadi xperlu nak travel jalan2 and nak kena bawa barang banyak n berat2 kan? Buat tambah tambang kapal terbang je nanti.

Dah dapat h0tel less than RM100 semalam, kebetulan pulak h0tel tu betul2 tengah Jalan Tar, depan Mydin tu..ada pulak sebelah tu kedai mainan budak2. Alamak.. si afiQ yang lena tak nyenyak tadi terus bangun n wat perangai! Seri0usly aku xpernah tengok dia macam tu. Siap berlari dari situ n merajuk kat tepi kedai lain. Nasib baik dia tak berlari terus ke jalan raya! Mau gugur jantung aku tengok. Adoyai afiQ.. pastu semua xkena n buat perangai. Even dah belikan kereta mainan yang sama macam yang org kedai tu pamer, dia xnak..nak main kat situ, jam2 tu jugak. Dah la tengah jalan sempit tu, orang lalu lalang tau je lah..
.
Last2, angkat jugak, meraung pun meraungla.. lepas makan kat food court Semua House, kitorang terpaksa gerak balik sebab si afiQ still wat perangai xnak duduk pulak. Geram betul aku. Dah la bukan senang nak g Jalan Tar tu.. dah sampai wat perangai pulak. Haduhs... tapi bukannya aku marah sangat xdapat beli apa2, cuma geram dengan perangai dia yang makin menjadi. Agaknya betul kot orang cakapbudak nak dapat adik ni perangai dia lain macam sikit... nak ngempeng (bahasa Jawa means melekat) je!
.
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

5 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on January 10, 2011 said...

uish...mmg mencabar kesabaran tul...

mungkin la kak...sbb dia tau dah nak dpt adik baru..dia rasa tergugat..anak tengah biasanya mmg mcm tu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAKAN-MAKAN SEPENA AJL25

sis shuhada on January 11, 2011 said...

@nabilah_2908:
emm betul eh? hadoi... harap2 dah keluar adik nanti xla dia nk buli slalu eh.

atie @ ejay on January 11, 2011 said...

ooooooh tringatnya kat tauhu bakar dkt p.mlm jln tar bberapa thn dulu

sis shuhada on January 12, 2011 said...

@atie @ ejay:
tauhu bakar.. ye mmg yummy!

luckygirl on August 22, 2011 said...

hotel ape yg less than 100 tu?

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog