Saturday, January 30, 2010

✿ Aku dah penat fikir.. cuba korang pulak?

ng0meL by ummi 8 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

sila layan gambar dulu, nanti baru aku story.

 

Ni suasana kat tengah-tengah kesibukan jalan di Putrajaya. Owh, tak perasan eyy.. di tengah-tengah, kesibukan jalan ok.. Diorang tu tengah cat jalan. Ha... jangan ingat umah je nak di cat santek-santek ok, jalan raya pun nak cantek juge. Tengah-tengah panas lit-lit diorang menjalankan tugas ni tau. Jangan marah diorang, diorang tak bersalah. Tapi aku tak puas hati nih.. sebab diorang dan bos diorang.. jalan jadi jem.. Bila jem.. lambat la aku masuk opis, kan? kan? Sedangkan opis aku tepi jalan tu je.. huhuhu T____T.

 
 ~gambar dari tingkap bilik bos aku~


Ni satu lagi. Anda perasan kete kancil tu? Kesian dia.. agaknya tak perasan jalan tutup sana sini, plus mesti tak arif dengan jalan kat Putrajaya ni, dia sudah kasi langgar itu Honda Civic, ok! Time ni Civic dah diselamatkan dulu.. tapi kesian kancil, kan? kan? Ntah berapa la dia nak kena bayar owner Honda Civic tu T_____T.


Isunya.. berbaloi ke abiskan duit untuk cat jalan raya? Ish3.. kalau cat cantik-cantik pun.. sape sajalah yang nak tengok dari atas nun? Baik duit tu sedekah kat insan-insan yang lagi memerlukan kan? Kata Malaysia ni ramai lagi rakyat yang saaangat memerlukan bantuan, kan. Hmmm aku dah puas fikir, apa kata korang pula?



(◕‿◕)




~me think, me write~

Thursday, January 28, 2010

✿ introducing... Mr AfiQ son.. Weee~

ng0meL by ummi 9 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

Hye all~. Lama betul rasanya tak update cite terbaru anak bujang aku yang sorang nih. As diketahui umum, my Mr AfiQ son ni dah masuk umo setahun. Alhamdulillah.. dah laju berjalan dia even kadang-kadang tu terjatuh-jatuh juge. Ngeh3.

Jom layan pic afiQ dengan ragam dia..


~suke main2 kat celah coffee table~

 
~kat ofis baru En Ahmad~

 
~dalam kereta aku. Favourite- main lampu signal and wiper~

 
~dah pandai panjat sendiri. Cari apa tu?~

 
 ~Hehe ciri-ciri suami dan ayah yang terrrbaik telah aku perolehi.. muahaha~



(◕‿◕)
Orang cakap, budak baru dapat kaki memang tak reti dok diam. Aku pulak kata, AfiQ baru dapat kaki cam orang gila stereng.... betol tak?



~me think, me write~

Wednesday, January 27, 2010

✿ Cabutan Bertuah di Yanmieonline.com

ng0meL by ummi 5 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

entry sticky mode. Cerita baru scroll bawah ye. Pis!
Yanmieonline.com adalah sebuah laman blog peribadi Yanmie dan Keluarga. Tiada sebarang kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada. Sekiranya ada, kemungkinan ianya hanyalah kebetulah sahaja. Yanmieonline.com dengan ini ingin mengadakan cabutan bertuah sempena Tahun baru 2010.
Pemenang untuk pertandingan ini akan menerima 1 set Minyak Wangi Pure dan Barangan Mutiara Asli dari Sabah. Opss!! lagi ada hadiah khas untuk referrer tertinggi akan menerima hadiah yang sama seperti pemenang utama
untuk keterangan lanjut tentang Pertandingan ini, baca di Yanmieonline.com

Hoyea!... hoyea!... Kalau aku bertuah, ada la lagu pokcik ni dok melompat.. hahaha! Credit aku bagi siap-siap kat L@n@ sebab mai terjah blog aku dan menyebabkan diri aku terjebak 'tok dapatkan hadiah yang marvelous tu, ok.

And yang paling penting.. untuk yang juge sama nak bersaing ngan aku untuk melompat kegumbiraan, silalah jangan segan silu untuk naikkan nama aku  shuhada as referer korang. Aku juge support korang, okeyh! pis!






(◕‿◕)






~me think, me write~

✿ I'm proud to be an ex-ASMARIANS (sekolah aku dulu)

ng0meL by ummi 4 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.



Have you heard about this news? Last week Government umumkan 20 sekolah di seluruh negara yang diiktiraf sebagai Sekolah Berprestij Tinggi (SBT). And one of the school yang di announced adalah sekolah aku stadi dulu - Sekolah Menengan Kebangsaan Sultanah Asma, Alor Setar, Kedah a.k.a  Sultanah Asma School (SAS) or just Asma School in Kedah. Well seriously I'm proud to be one of their ex-student. And memang banyak kenangan best kat sana pun....

Last year, Sultanah Asma School (SAS) menang dalam KL World Marching Band Competition 2009.. then masa result PMR kuar, SAS masuk senarai sekolah yang result PMR cemerlang. And tahun ni.. dapat masuk list SBT pulak.. bangga, siot.


Ok, jom layan 'paper cutting' aku amek dari news (berita harian online), ok.






Ngeh3... Lagu sekolah. Even dah 12 tahun tinggalkan sekolah, aku ingat lagi, ok. pis!

Sekolah Sultanah Asma.. Lahir dari Cita-cita.. Mendidik srikandi bangsa.. Berjasa sepanjang masa.. Berjanji setulus hati.. berikrar semurni kata.. belajar, berilmu berbakti.. tertunai harapan bangsa..
Dengan tekad dan keyakinan berazam mencapai kejayaan.. hadapi dugaan cabaran demi kesejahteraan masa depan.. oh sekolah tercinta.. megah subur perkasa.. namamu kan di pelihara.. dengan peribadi mulia..



(◕‿◕)
psst.
mak aku pun ex-Asmarians.
adik bongsu aku pun.
best kan?.






~me think, me write~

Tuesday, January 26, 2010

✿ Cara nak join contest

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

Hye readers~. First of all, aku bukan wat contest, ok. Atas permintaan kengkawan yang nak join contest tapi blur-blur nak wat camno. Aku tulun.

1) Selalu organizer minta jadik follower (kalau tak mintak, follow je la heh). Ni.. pegi kat blog tu, carik widget follower, klik je follow. Tengok juge, kalau ada mintak jadik follower kedai online ke, tukang sponsor adiah ke, juri2 ke, follow jek. Ikut syarat.

2)  Suruh add dalam bloglist. G kat bloglist korang (yang korang letak senarai blog-blog lain yang korang suke suki baca or follow, add blog organizer jugek.




3) Tepek banner kat sidebar. Ok ni tricky sikit. Mula2 savekan gambar untuk contest tu. Then g kat;

i) Dashboard-Layout-Page Elements. Klik add a gadget (salah satu)












ii) pilih Picture





iii) isi ruang kosong

Jangan lupa save and susun la kat mana nak kat sidebar u ols.

4) Then, buat entry.
  • Slalu kat entry pun organizer nak juge letak banner diorang so, add je gambar yang disave tadi and jangan lupa link kan dengan url contest.
  • Mention nama organizer and linkkan dengan blog organizer/ contest tu.

  • Copy and paste syarat ke, hadiah ke tapi kalau tanak pun takpe.. ikut kreaviti memasing bila tulis entry. Janji jangan lupa linkkan ke contest tersebut.
  • Dah settel entry, publish.
  • Oh ya, kalau ada minta wat sticky mode.. boleh refer tutorial ni, ok.
5) Siap, tinggalkan jejak or url entry kat comment box organizer kat contest tadi. Url tu boleh dapat bila dah publish post, view post, copy url dia. eg.



Hmm apa lagi ya? tu je la yang dapat aku fikir wat masa nih. Biasa la, aku pun tak penah anjur contest, mana tau ada yang bukan-bukan organizer tu mintak.. ikut je la.. kata nak menang, kan? kan? So anyway, kalau ada terkurang, sila komen untuk ditambah atau tambah sendiri kat komen box, ahaks. And kepada yang nak join contest, GOOD LUCK dari aku!



(◕‿◕)
Tak pernah lagi aku menang huhu tapi Alhamdulillah ada juge pernah dapat giveaway dari Babysnowdrop. Thanx!






~me think, me write~

Monday, January 25, 2010

✿ tikar sarawak

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.


 ~bukan gambar dari kamera aku. hik~

Meh3. Aku sebenarnya bukan nak jual tikar sarawak apatah lagi nak membelinya, ok. Kat umah dah ada satu. Dulu lepas kawin, En Ahmad beli tikar ni. Memang dari Sawarak la. Dah lama dah tikar ni berkhidmat dengan kami; ada la dalam 4 tahun. Tikar ni dibuat dari kayu. Dijalin-jalin dengan tali halus ikut corak-corak tertentu. Nampak memang cantik, klasik and mahal. Tapi berat dia, memang boleh tahan. Yelah, kayu ok.


~bukan juge tikar aku~

Yang nak aku cite kat sini.. sekarang kan nak pindah umah. Aku ngan En Ahmad tengah dok pikir samaada nak bawa ke tak tikar ni. Condition dia masih elok, langsung takde cacat cela even dah banyak kali excident air tumpah. Cuma.. bila di fikirkan sifatnya (cewah) yang dok kumpul habuks. Dari sehari ke sehari.. tiap kali sapu memang banyak gile habuk. Bukan je habuk, apa2 yang kecik2 cam serbuk biskut ke kalau jatuh kat lam tu.. memang tak teramek apatah kali kalau kat tengah-tengah. Kalau tepi-tepi tu rajin juge la aku ngangkat and sapu. Yang tak tahan bila semut merah kecik-kecik tu dah merayap.. Sian afiQ asik jadi mangsa kene gigit. Eh, aku pun kena juge, En Ahmad pun. Kakak? ada kot, dia tak penah ngadu pun.

Tapi seriously, nak buang... sayang. Nak guna lagi?.. ok kot? Guna je la eyh? Ok, done.


***




~me think, me write~

✿ Cara nak wat love ♥ dan bunga ✿

ng0meL by ummi 10 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

Hye all~. lama tak update blog. Huhu this is not me.. Tapi.. nak wat camno.. busy, ok.. nak bukak laptop pun xsempat T____T.

Ok, ada yang tanya cam no nak wat gini or gini . Aku tanya Cik Intan.. dia bagitau.. copy - paste jek!

Yup. U read it! just copy and paste jek, ok. Ala.. amek je kat blog aku neh. Err takleh copy? Ok.. ni aku bagi keizinan. Highlight ♥ or ✿ tu.. tekan keyboard Ctrl serentak dengan C untuk copy. Then, g la mana-mana tempat korang nak tepek, paste kan saja. Nak senang lagi, Tekan keyboard serentak Ctrl dan V untuk paste.

Easy peasy.. rite? Selamat mencuba! (^.~)


***




~me think, me write~

Thursday, January 21, 2010

✿ sekarang ni wat blog leh dapat $$$ !!!

ng0meL by ummi 9 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

Hehe.. tadi petang sebok bebenau aku kat opis. Memang keje melambak sebab tarikh meeting dah di booked awal bulan depan. Tapi sempat juge layan member-member yang baru nak create blog.



Seingat aku la.. dah.. 1... 2... 3... 4... orang dah aku influence depa wat blog. Hahaha.. berjaya! Ok ape.. kan? kan? Apa la salahnye kembangkan elmu yang ada.. and disebabkan diorang ni la juge aku berjinak-jinak wat tutorial yang simple-simple untuk blogger baru nak belajar cam aku ni. Nak yang gempak-gempak, aku bagi je url blogger lain yang tutorial diorang aku wat reference.. syiok..syiok..Yang paling diorang tak caya.. bila aku cite bab nuffnang. Siap tunjuk $$ aku lagi, ok. Huhu memang le tak ratus-ratus, riban-riban tapi ok la kan nak wat suntik semangat... sapa tau sekarang ni wat blog leh dapat $$$ !! tol tak?





***
Malam ni macam free sket. Akan ku terjah blog-blog untuk misi klik-klik nuff (^.~)




~me think, me write~

✿ Ish... ish... ish...

ng0meL by ummi 4 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.



*google image*

Hahaha.. mood tu datang lagi... teruk betul la. Paling tak best bila berkaitan dengan kerja kat opis. Huhuhu... tengok 'gambar hiasan' di atas? Tu bukan aku.. haha.. Kalau aku.. sehelai kertas yang paling atas nun.. ada lam kotak sebelah kanan tu. Yang lain2.. aku dah hantar keluar sebab tu lam kotak 'out' tu takde benda.. haha tipu. tipu.

Haduhs.. sori aku merepek melalut. Ngantuk arr..

Dua hari ni aku tak update blog. Idea tak dok. Mana nak ade idea kalau asik ngantuk je kan? Oksigen tak cukup.. Nape ngantuk? Mana taknye.. hari-hari afiQ meragam sekarang ni ntah kenapa la.. idung sumbat ke.. lapar ke.. bagi susu tanak.. nak BF jugak sedangkan susu aku makin kureng.. huhuhu sian afiQ... tengah malam berapa kali bangun merengek2. geram pun ada.. Mama ngan Ayah ngantuk la.. huaaaa... tapi yang heran time siang bukan main lagi hepi-hepian kat umah babysitter! Yelah.. dah abis cover lepas subuh tu.. yang aku ni... haduhs....

Tapi tak best je kan rasa kalau blog tak update sehari. Rasa cam umah tak bersapu je kan? kan? Ehehehe... tau ke rasanya? A.. la..la..la..la..

Hmm.. oklah.. mood tu datang balik. Bila dia blah, aku update cepat-cepat lagi k. Tatau.. eh.. tata..


***
kepada yang blog walking or singgah baca entry.. sila2 tinggalkan jejak anda. Nanti akan ke jengah juge, ok.
Pis! (^.~)




~me think, me write~

Monday, January 18, 2010

✿ dia tak gerak sebab dia takde bateri...

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

Hye all. Lagi cerita pasal Kakak. Tengahari aku amek dia dari sekolah and entertain makan kat Food Court Presint 8. Aku teringin nak makan Bihun Sup kat situ.. Kedah mai, ok. Lagipun Kakak 2,3 hari ni macam tanak nasik. Nak bagi dia mood makan sikit, ajak makan bihun sup sama aku. Selera dia! Pastu terus hantar dia g umah babysitter. Dalam kereta.. berlakulah sesi soal jawab antara aku ngan Kakak. Mula-mula aku tanya-tanya dia apa buat kat sekolah.. makan apa, minum apa..belajar apa.. Then, tiba pula turn Kakak soal-soal aku (eh?.. hehe.. inilah yang penting.. takleh asik mak je yang nak tanya itu ini, ok.. 2 way communication haruss ada)

Kakak: Mama.. boleh tak kereta gerak kalau tak pegang tu? (sambil muncung tunjuk arah stereng kete)
Aku: Boleh.. 
(merujuk kepada conversation and soklan2 kakak sebelum nih. Means dia memang maklum kereta still gerak even kita tak kontrol dengan pegang stereng - saja dia nak try test aku tu! hehe)
Kakak: cuba mama jangan pegang stereng tu.. kete gerak tak?

Aku: Eyh.. mana boleh sekarang ni
Kakak: nape, ma?
Aku: sebab tengah kona (belok) kan, ni.. 
Kakak: Kenapa kona, ma?
Aku: Sebab kita kan nak g umah Umi (panggilan baby sitter). Nak masuk umah Umi, kena la kona
Kakak: ooo. Ma, macammana kereta tu gerak, ma?
Aku: Kete gerak pakai bateri ngan minyak
Kakak: Ada batei baru gerak, ma? Ma.. bateri tu macammana?
Aku: bateri tu... er... nanti tanya ayah eyy.. (hehe)
Kakak: oooo bateri tu dok kat mana, ma?
Aku: bateri tu dok kat depan tu (sambil tunjuk bonet depan kereta)
Kakak: (silent)

Conversation tu abis la kat situ sebab dah sampai destination pun.

Balik kerja as usual tanggungjawab aku amek anak-anak kat umah baby sitter diorang. Borak-borak layan si afiQ, tiba-tiba Kakak bersuara.

Kakak: Mama, ada balloon la kat situ
Aku: Mana? (sambil try-jengok-jengok keluar tingkap tapi struggled juga sebab time tu tengah kona masuk simpang kat umah)
Kakak: tu... kat situ, mama tak nampak ke?
Aku: mama tak perasan la sayang
Kakak: hmm Kakak nampak. Tapi balloon tu tak gerak, ma
Aku: hah? nape tak gerak? 
Kakak: dia tak gerak sebab dia takde bateri...
Aku: heheh... pandai anak mama!
Kakak: Kakak ni pandai eyy, ma?
Aku: Pandai....


***




~me think, me write~

✿ Bila baby nak kuar.. bunyi "ukk ukk" cam nak berak tu..

ng0meL by ummi 10 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

Kuhik3. Tergelak aku dengan gelagat anak dara aku yang sorang nih. Sejak masuk sekolah.. makin pandai mulut dia berbicara. Banyak juge la yang wat kami semua tergamam. Haa ni one of them la nak aku share..

Semalam tengah kemas-kemas, terjumpa sekeping gambar. Aku belek, aku letak atas meja. Gambar tu dah keromot sikit. AfiQ la ni.. wat main sepah-sepah.. Kakak datang, jengok gambar tu. Lama. Then dia tanya.


Kakak: Mama dengan ayah ke?
Aku: Ha'ah
Kakak: afiq? tak de?
Aku: takde..
Kakak: emm.. Kakak pun takde?
Aku: takde. Mama ngan Ayah je..
Diam. 1,2,3.

Kakak: oo mase tu Kakak ngan afiQ dok main2 sama2 lam perut mama?
Aku: ha'ah
Kakak: yelah.. nanti bila baby nak kuar.. ada la bunyi ukk ukk macam nak berak tu..
Aku: Hah??!! bunyi apa? macam mana?
Kakak: bunyi ukk ukk... macam nak berakkk
Aku: Ish.. mana Kakak dengar? sapa bagitau?
Kakak: Kakak tengok Awan Dania tu..
Aku: Awan Dania? hmm..

Aku try recall episod mana.. hmm ada kot yang sekali one passenger tu nak beranak dalam kapal terbang.. haduhs.. Okla kot.. dia paham. Heh. Dulu kalau tak salah.. 1st time dia tengok since macam tu dalam cerita Cinta Lelong.. Erra berlakon dengan Arron Aziz. Banyak dia tanya.. agaknya bila tengok pula dalam Awan Dania tu.. dah makin paham la dia.

Cuma dia masih tak boleh terima kalau aku cakap dia dulu dok sorang-sorang dalam perut, then dia kuar.. lama lepas tu turn afiQ pulak.. dia nak juge dia dua orang dok sama2 main kat dalam.. hehehe... Nanti Kakak lagi besar, Kakak lagi faham, ok. (^.~)


***




~me think, me write~

✿ Terharunya aku.. tenkiu Dear Followers

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

Terharu betul bukak blog arini tengok follower dah 100! Tenkiu2 my dear followers yang sudi memfollow ceq. Huhu.. Alhamdulillah berjaya capai angka cenggitu tanpa perlu ada paksaan (heh).

Wiken ni sebok betul, tak sempat nak jengah blog. Pagi semalam Mak ngan Acik sampai dari Kedah sebab nak tengok-tengok bilik sewa Acu yang Senin ni start practical kat Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Ali, Jalan Ipoh, KL (nama penuh, ok).

Tapi semalam kitorang tak pegi lagi tengok Acu tapi bawa Mak and Acik soping barang untuk Acik nak kawin bulan Jun nanti. Destinasi: Nilai 3.. kedai Thank*Q. Banyak juge la tengok diorang borong. Oklah.. kawin tu sekali seumur hidup kan.. hehe. Then, balik singgah umah Pakcik Mi kat Bukit Mahkota, dah memang dekat sangat pun dengan Nilai 3 tu dah kan.. Lagipun memang kebetulan Pakcik buat majlis cukur jambul Cucu ke-2 dia.. hehe. Alhamdulillah, dapat juge sepasang cucu untuk Pakcik and Makcik.

Harini plan gi umah Acu berjalan lancar. After breakfast kitorang pun bertolak. Ok la.. sewa bilik dok berdua untuk 5 bulan.. boleh la.. nak demand pun susah juge kan sebab tempat orang... yang penting selesa. Petang tu gerak pula ke Mid Valley. Nak beli thermos untuk Abang Din ngan Kak Ina. Diorang nak thermos macam kitorang. Sekali harga dah naik.. beli brand lain tapi tengok cam ok juge la and cheaper. Yang penting kecik, handy and senang bawa.. Soping sikit-sikit, then terus hantar Mak ngan Acik kat Pudu.

Kitotang 4 beranak balik terus ke umah. En Ahmad dah ngantuk pun. Aku pun. AfiQ ngan Kakak dan tido. Tapi sampai rumah boleh pula budak-budak ni bangun dan sangat ceria. En Ahmad naik terus tido agaknya huhuhu... oklah.. dah siap-siap cuci botol semua, layan blog jap, wat entry ni jap, Kakak dah ngadu ngantuk (tapi afiQsangat ceria, ok!).. nak naik tido lah.. sok mau kerja, ok.

Till then.. sok ada entry baru, ok. And again to my followers... THANK YOU SO MUCH! Terus la support I and rajin2 la mai klik2.. hehe..


***




~me think, me write~

Thursday, January 14, 2010

✿ Dah lama tak jalan-jalan

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.


~image afiQ's shoes~
As tajuk. Haa u ols perasan kan? Dah lama aku tak jenjalan. Jenjalan = blogwalking... Tak sempat la..

1) afiQ sejak leh jalan ni.. rata dia nak jalan. Jadi aku nak kena concentrate kat dia. Bukan la before this tak concentrate.. tapi leh je pantau dari jauh. Ni kejap2 nak kena kejar dia.. panjat tangga la, g dapur la, bawah meja la, panjat kabinet tempat aku letak laptop ni yang paling tak tahan.. haduhs..

2) Kakak pula.. nak kena tengok-tengok dia since dah sekolah ni. Memang teacher tak de soh wat homework.. tapi nak tanya-tanya hal school, hal kawan-kawan baru, belajar apa, nyanyi apa, main apa, makan apa.. nak juge ajar-ajar dia kaler2, tulis2, baca2, belajar juge pakai laptop and mouse...

3) Macam dah tau gak, disamping tanggungjawab as mother, as 'orang umah' nak jaga juga. Tambah lak nak packing ready untuk pindah ni. Bukan senang, ok. Penat!

So.. itulah.. heh. Tapi u ols jangan la tak jalan kat sini lagi dah pulak. Don't wori, aku try update cite apa yang patut hari2 jugak keh3. N macam biasa.. jangan tak klik2 nuff tu. Saje je nak tido siang. Kalau tido, datang jengok malam eyy.. Insya-Allah dia bangun.. hehe.. so far RM Nuff aku dah makin meriah. Alhamdulillah. Harap aku juge dah berjaya meriahkan Nuff u ols. (^.~)


***
Dah baca, jangan lupa komen.. nanti bila sempat, aku g klik Nuff u ols, eyy..




~me think, me write~

✿ Happy Birthday to You

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.



Harini.. 14Januari 2010.. afiQ dengan rasminya umo setahun jagung.
Apa pencapaian afiQ sehingga harini?

1) Jalan terkedek-kedek
2) Makan macam-macam (lembut)
3) Gigi 8 - 4 atas, 4 bawah
4) Panjat naik dan turun tangga sendiri (haha dengan pengawasan ibu bapa, of course! alala)
5) Masih BF (hoyee to mama and ayah!)
6) Suka sakat Kakak
7) Paip masih bocor (air liur tak berenti lagi huhuhu)
8) Sangat banyak akai (cerdik la tu)

Haish.. dah lewat, nak balik opis!. nanti sambung ehh.. ke ada yang nak tambah? haha.. dialukan..

Again..  
SELAMAT PANJANG UMO AND 
MURAH REZEKI AND

JADI ANAK YANG SOLEH UNTUK MAMA AND AYAH
AND JADI ADIK YANG SAAANGAT BAIK UNTUK KAKAK.

LOVE AFIQ.. MUCH MUCH!




***
huhu tak sempat upload gambar terbaru afiq!
 




~me think, me write~

Wednesday, January 13, 2010

✿ Contest Sweet Pictures Anak Bersama Ibu

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam ✿.

Hi ouls! Saat yang dinantikn telah tiba untuk blogger mommies ye!!Ada contest best anjuran E!YA.




As tajuk contest, haruslan tepek gambar aku ngan anak, kan. Oleh kerana Kakak dah terlebih syarat umo, gambar aku ngan afiQ aku tepek kat sini.


~Nama Ibu: Ummi Shuhada binti Md Sabri
~Nama Anak: Ahmad AfiQ bin Ahmad Zuhairi
~Tarikh Lahir Anak: 14 Januari 2009

Ok, aku pilih gambar ni sebab bagi aku gambar ni sangat unik, tak sangka sekali snap -even dari atas, afiQ bagi respon yang baik. Senyum je..

Hmm.. so untuk yang nak join.. sila ringankan jari klik kat SINI, ok!



***





~me think, me write~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog