Tuesday, December 28, 2010

Tutorial ic0n s0meL di sidebar

ng0meL by ummi
salam oLs~
 
~. m00d nak wat tutorial .~
 

 Haa.. s0meL tak love2 biru tu? Matching kan dengan tema baru bl0g neh? 

Ok2.. riak lebih2 dapat d0sa, s0 untuk yang nak tau cemana nak wat icon s0meL mcm tu d0k kat situ, ni aku nak share. Untuk yang dah mahir... baca je la eyy, t0l0ng up traffic I, hehe >.~

1) Mula2, g kat Dashboard -> Design -> Page Element

2) Pilih mana2 Blog List yang nak di s0meLkan, wat macam arahan kat bawah ni ye.



3) Then, Pilih Edit HTML, Download Full Template, Tick kat Expand Widget Template.
4) Tekan Ctrl+F, carik:
]]></b:skin>
5) Then, copy (highlight=>Ctrl+C) kod kat bawah ni. Paste kat atas kod tadi.

.sidebar ul li {background:url("URL ICON") no-repeat 1px .25em;
margin:0;
padding:3px 16px;
margin-bottom:2px;
text-indent:7px;
line-height:1.5em;}
 
*click untuk enlarge image*





 6)  C0ba Preview. Dah puas hati, Save.
 
note: Jangan lupa tukar URL ICON dengan URL icon yang k0rang suke. Ic0n s0meL2 b0leh dapat kat glitter-graphics @ mycutegraphics ye.

Selamat ber s0meL-s0meL!




*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

2 lagi tambah ng0meL:

rubi @ cawan2 on December 29, 2010 said...

suka~!! heheh

sis shuhada on December 29, 2010 said...

@rubi @ cawan2:
suke2 juge! weee~

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog