Friday, December 31, 2010

kejang kaki masa mengandung

ng0meL by ummi


~. salam .~
 
 My pregnancy dah masuk 29 minggu (nearly 7 bulan) dah n pregnen kali ni memang banyak menduga health aku. Yang masalah pening2 for the 1st 3 months tu dah jadi kemestian dah sampai aku kena amek unpaid leave. Seksa juga la nak bayar balik RM3k lebih haritu. Nasib baik aku ni jenis yang berjimat-cermat orangnya! ececehh.

Lately kaki aku dah start cramp @ kejang. Nak ikutkan time pregnen Kakak dulu ada banyak kali juga aku terpaksa kejut En Ahmad tengah2 malam sebab kena kejang kaki tu. Sakit gile... seriously! And tiap kali kejang, memang aku nangis punya lah! Tapi semua happened time tido je. Masa pregnen afiQ aku jarang kejang kaki.. rasanya memori aku pasal kejang kaki time tu macam xde je, hehehe.





Kali ni aku pregnen anak 3rd, problem kejang kaki datang balik. And... worst! Belakang pelipat kaki kiri dah berketul2 urat kaler ijau. Pegang pun terasa ketul2. Sakit wooo. Aku syak kali ni teruk sebab aku banyak jalan bila dah sihat balik ni, and tambah lagi si afiQ budak manje tu selalu je nak aku dokong dia. Kot berat beban tu yang aku xtahan kot eyh. Yang aku heran, time g jalan-jalan tu xdela terasa sangat sakit kaki tu. Tapi bila sampai umah je... hadoila... ngeri! Seb baik kesayangan aku En Ahmad sangat understanding! Everytime aku cakap nak rest ke, dia ok je. Selalu pun dia la yang tolong sapukan minyak rainbow tu kat belakang kaki aku. Legaaa sikit.




Siang tadi bangun je dari tido, aku rasa sakit sangat kat otot belakang betis dua2 belah kaki. Aku try turun dari katil tapi nak bangun pun xleh! Lama jugak la aku amek masa nak bangun. Last2 aku wat keputusan nak kena g ngurut neh. Tapi sekali makcik yang selalu urut aku tu xfree pulak sampai Monday nanti. Adoi...

So untuk sampai Monday ni, terpaksala aku jalan terenjut-enjut. Huh, ngalahkan atlet rasanya sakit2 kaki otot semua neh.



*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog