Thursday, July 1, 2010

tutorial check berat blog.

ng0meL by ummi
salam Readers~ 

Aku dapat komen cakap blog aku berat. Sob sob. 

Ye ke? Bukak kat opis memang la cam siput sikit, tapi ada time cam kure2 pulak. Nak harapkan macam arnab  sang kancil kena balik umah bukak streamyx la. Haa berokband yang korang cite2 tu, aku xpenah guna lagi. Ramai kata cellow pakai berok tu. hehe.

So, aku pun dengan rajinnya checkla.. Xsyiok lak kalau org ckp berat, kan. Kang malas tunggu, diorang blah pulak. Habis traffik I hehe.

Eh, nak wat tutorial tapi leh bebel. Ok2, kalau korang nak check berat ke tak blog korang tu, boleh KLIK SINI untuk check. Senang je.

~haha. jangan lak tak isi korang punya URL kat situ. Then balik klik Check!~

Jom tengok aku punya berapa.


Aiseh. Okla tu kan. Orang cakap, Kalau lebih 200KB tu yang berat. Aku takat 100 lebih sikit je pun. Jom la check korang punya pulak. penting woooo.


~jom klik sini~

5 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on July 01, 2010 said...

berat juga blog sy... 121 kb..tp load time cepat..0.27 scds jer..average speed...0...

apa maksud nya tu eh..? :)

ibunafis on July 01, 2010 said...

dah check berat jgk blog sy ni..135.41 KB
dgn load time 1.25 seconds...
huhu..
tQ info..

sis shuhada on July 02, 2010 said...

@nabilah_2908:
means okla tu. below 200KB xberat sgt. loading blog pun xlama la.
tp apa2 pun depends on line yg visitor tu pakai gak. klu diorang punya slow, slow la nak loading blog nabilah.

sis shuhada on July 02, 2010 said...

@ibunafis:
hmmm agak lama nak loading tu. maybe u kena kurangkan widget2 yg xpenting. (:

ZAMLYANA STORE on May 04, 2011 said...

wah...162.98 KB 2.66 seconds..berat gak ek

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog