Thursday, July 22, 2010

Kursus Bina Insan kat ILIM, Bangi Part I

ng0meL by ummi
salam Semua~

Last wiken aku g kursus. Sekarang ni  banyak kursus anjuran opis diorang wat time wiken. Maybe xnak ganggu time kerja, kan? Dah la kerja seminggu 5 hari je, g kursus pulak sampai 3 hari, bile nak settle kerja, tol tak kengkawan? Tu tak  kire cuti, mc, el... 
hahaha aku terbebel jap.


Orait2, ni nak share la experience yang aku dapat masa kursus tu. Last time aku g kursus ada explorace. Memang best bangat la kursus macam tu, xle boring dok terperap dengar leteran nasihat si penceramah. Bagi aku tu trend kursus dulu2. Macam gitu caranya... xde nya nak melekat sangat elmu kat memori otak tu. Esok balik kursus... sama je, kan? 
Oh, bebelan lagi.

Kursus ni nama dia Bina Insan. Buat kat ILIM (Institut Latihan Islam Malaysia), Bangi. Nama kursus dengan nama tempat kursus seswai, kan? Mula2 aku nak g sangat sebab nak tambah lagi bilangan hari berkursus aku sbb syarat kakitangan gomen nakkan 7 hari setahun n aku belum cukup hari lagi. Memandangkan pula tempat kursus ala-ala sekangkang kera je dari rumah, maka aku sangat berminat nak join. Even ada aktiviti malam dan pagi buta, aku xde problem nak ulang-alik balik umah sebab dokek yo.. 
oh, aku ulang alik sebab 
Mr AfiQ son kan nak berkepit je ngan aku 
time tido dia.

Kat sana ada ceramah, games, aktiviti n tayangan video. Selama kursus 3 hari 2 malam tu ceramah 1 je, banyak games selit2, group aktivities and also tayangan video and semuanya based on islamis concept, ketuhanan, kenal diri dari sudut agama.

Yang aku suke, mula2 kitorang didengarkan dengan lagu tema yg akan kami nyanyi n gayakan sepanjang kursus berlangsung. Aku rasa mostly peserta kursus juga enjoy and suke dengan lagu tu. Lagu Demi Matahari dari Snada. Catchy and mendalam lagu tu. Bila aku search, rupanya banyak kursus-kursus motivasi islamic guna lagu tu. Kat sini aku share ngan korang eyh..

And boleh juge layan video. Tapi ni bukan video kursus aku tu. Yang ni aku upload dari u-tube and kalau korang perasan aku ada mention 'gayakan' lagu ni tadi... jom layan gerakan diorang, ok!



Oklah korang layan dulu lagu tu.. nanti kita jumpa kat Part II dengan story n gambar2 game yang kitorang kena wat time kursus, ok.


~jom klik sini~

6 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on July 23, 2010 said...

lagu ni dari indon ke kak...? best juga.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BERMIMPI TENTANG ULAR

sis shuhada on July 24, 2010 said...

@nabilah_2908:
ha'ah nabilah, dari indon. lagu2 nasyid diorg jd ikutan kat sana.
best kan?

ctnurkhijah on July 26, 2010 said...

huhuhu..aku tak cukup 7 ari lg weh..
susah la sini kusus semua kat luaq dari lkawi...
alamat kena buat kusus sendiri2 la..

AngahSayang2314 on July 26, 2010 said...

singgah sini... & ifollow uuu

sis shuhada on July 27, 2010 said...

@ctnurkhijah:
haha. klu dh lagu tu, soh ja bos wat kursus kewangan kat dlm tu. ajaq depa wat tnt ka... hehehe.

sis shuhada on July 27, 2010 said...

@AngahSayang2314:
tenkiu follo.. nnti akak g melawat blog anagh pulak, ok.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog