Wednesday, July 14, 2010

Aktiviti kat Floria Putrajaya 2010

ng0meL by ummi
salam Readers~ 

Semalam aku post pasal Floria kan? Harini nak lagi ummmph!, aku nak share aktiviti kitorang kat sana. Aku n family dah pergi tapi memang tak larat nak round semua.  Maklumlah, kitorang pegi tu time matahari tegak atas kepala.. jadi nak jalan2 tu kureng sikit la. Cuma kitorang sempat melepak kat 'Laman Seni'. Tu pun dari pukul 12 tghari sampai pukul 5  petang kitorang kat situ! Berbaloi... nak tahu kenapa?  

Kat sana, selain ada garden bazaar (tempat jual2 barang kraf), ada bengkel art  untuk sesapa saja yang nak berseni secara percuma! Ada bengkel canting batik, bengkel lukisan cat air, bengkel lukisan warna pensil, bengkel buat keychain dari tempurung kelapa n bengkel buat wau (layang-layang). Semua bahan disediakan n kita cuma perlu duduk n layan je. Maybe dengar macam memboringkan, tapi seriously memang berbaloi sebab selain kita boleh try test samaada kita ni berbakat ke tak (n bakat tidak diperlukan, ok.. cuma minat saja yang penting), kat situ akan ada professional dari galeri seni kebangsaan untuk tunjukkan cara (kalau nak la, tiada paksaan). 

Kalau tak percaya, jom layan gambar dulu eyh.

 ~seriously Kakak tak pandai melukis apalagi mewarna pakai water colour ni. This is her 1st time!~

~tapi Kakak minat n dia enjoy buat sendiri. Tengokla hasilnya!~

 ~ini pula bengkel lukisan pakai pensil warna. Teknik diajar oleh King of Colour Pencil - UNEH
Hehe mak ngan anak join dalam kelas yang sama, ok kan?~

~tadaaaa... hasilnya!~

p/s: Ingat nanti nak wat canting batik pulak. Hehehe...

~jom klik sini~

6 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on July 15, 2010 said...

cantik kakak colur.. ;)

bunga tu dia lukis sendiri ye..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
KERJA & BLOGGING

sis shuhada on July 15, 2010 said...

@nabilah_2908:
mula2 yg besar tu mama n ayah dia lukis.. pastu semua dia nak buat sendiri sampaila jd hasilnya!

nabilah_2908 on July 16, 2010 said...

weee..blog dh bertukar wajah.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PERKARA-PERKARA YANG MENGUNDANG KEPAPAAN- PART 2

ARC™ on July 19, 2010 said...

comel je anak akak. teringat lak zaman dulu2 join pertanding melukis, mewarna :P

sis shuhada on July 20, 2010 said...

@nabilah_2908:
hehe... boring2, tukar la pulak, kan?

sis shuhada on July 20, 2010 said...

@ARC™:
oh, rajin join pertandingan ke, dik?

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog