Saturday, May 15, 2010

raksaksa ke raksakse?

ng0meL by ummi
salam. 

Hahaha saje je tepek gambar ni dulu. Blog aku ni dah macam nak kena tukar background ultraman ke hah, asik cite ultraman je. Takpe2.. hiburan gak kan?
Aritu (dah lama la jugak) time tu abang aku yang second ada kat umah aku - saja datang jengok anak buah. And adik aku yang bongsu pun ada sama.

Kakak tak habis-habis dengan cite ultraman and raksaksa dia la. Tanya itu ini; kenapa, why, kenapa, why..
Bila ditanya, aku pun jawab la cite raksaksa itu macam tu, ultraman ni macam ni (of course aku reka cerita, ok). Suddenly Kakak tegur aku:

Kakak: Mama, bukan raksaksA la.. raksaksE..

Aku: hehehe... Mama orang Kedah, mama cakap la raksaksA.

Kakak: Pakngah Kelih? Acu? Cakap raksaksA ke raksaksE?

Aku: Pakngah Kelih ngan Acu pun orang Kedah, jadi cakap raksaksA le. Haaa.. ayah orang Johor, ayah cakap raksaksE.. Kakak orang Kedah ke Johor? .... ke Putrajaya?

Kakak: err.. orang Putrajaya cakap raksaksA ke raksaksE?

Aku: raksaksE.

Kakak: kalau macam tu Kakak orang Putrajaya lah!

Aku: hehehe... Kakak memang pun orang Putrajaya!


~jom klik sini~

7 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on May 15, 2010 said...

hehehe..seronok jer bila melayan kerenah budak2 kn..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ANAK BAPAK

MOHD AMIR MORAD on May 17, 2010 said...

emmm...dulu aku kecik2,layan GABAN,hero 5, naruto(eh mana ada)...pastu nak sebut raksaksa pun tak tau...rasasa...ulaqlaksa...raksaksa...gergasi...geng jahat...giant...mcm2...
tapi yang syok sekali...GABAN...wakasau...wakasau kenagan...

http://amirkomeng.blogspot.com/

siti nurkhijah on May 17, 2010 said...

raksasa la....

tapi naufal pun tak ckp slang kedah tak tau pasai pa...

tandas...muat.. kenape..nangis
klu ikut aku
bilik ayeq..tak celuih..awat..teriak

✿ shuhada on May 20, 2010 said...

nabilah_2908: sonot2... berbaloi penat menjaga diorg hehe.

✿ shuhada on May 20, 2010 said...

MOHD AMIR MORAD: haha gaban best gile!

errr... wakaSau ke wakaTau?

✿ shuhada on May 20, 2010 said...

siti nurkhijah: hahaha. nnti baru boleh sembang ngan kakak n afiq.

alah aku pun blasah cucuQ, awat, pasaipa..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog