Sunday, May 9, 2010

"Mama, hepi Mother's Day!"

ng0meL by ummi
salam.
Balik dari school Friday aritu, Kakak ceria as usual. Baru selangkah gerak dari pintu sekolah, dia cakap:
"Mama, hepi Mother's Day!"
Senyum-senyum dia.
"Kakak ada kad nak bagi mama dgn ayah"

Sambil jalan ke kereta, Kakak cerita haritu belajar 'paste-paste'. Suspen aku apa la bentuk kad yang dia nak kasi. Memang kat school diorang akan diajar buat something bila ada event apa-apa. Dulu pun ada diorang buat kad masa Valentine's Day. Comel je bila budak-budak kecik especially anak sendiri bagi something hasil kerja tangan sendiri. Terharu dowh. And yang penting anak-anak tu sendiri rasa hepi dapat show something yang diorang sendiri buat untuk parents diorang. memang clearly nampak kat air muka diorang.

Masuk kereta, cepat-cepat dia buka beg and keluarkan kertas warna putih and hulur kat aku.
"Untuk mama dgn ayah, kakak buat SENDIRI tadi kat school"

Tisu kaler-kaler, dipotong panjang (oleh teacher, of course!), then digumpal2 oleh Kakak sendiri before ditampal2 guna glue. Hasilnya... wallah!

Hala... comey! Terharu, ok.

 .Kasi chance posing sama itu card.

P/s: selamat hari ibu to ALL MOTHERS out there! especially my MOM,
PUAN BINTI MUSTAFFA
I miss u so much! (even mak xbaca blog ceQ...)



~jom klik sini~

2 lagi tambah ng0meL:

kisahremaja on May 10, 2010 said...

Sentiasa sayangi ibu/mak kita sepanjang masa....

✿ shuhada on May 12, 2010 said...

kisahremaja: sayang sentiasa.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog