Tuesday, May 11, 2010

aku g dentist

ng0meL by ummi
salam

Weekend lepas En Ahmad balik kampung JB dengan Cik Ida (My SIL). Aku, afiQ and Kakak tak ikut. Sebab balik weekend je, Sabtu.. then Ahad gerak balik Putrajaya. Penat nanti. Anak-anak mesti meragam. Jadi takpelah En Ahmad balik sendiri dengan syarat Cik Ida temankan takut ngantuk, bahaya. Lagipun En Ahmad balik sebab nak antakan barang-barang Cik Ika (youngest SIL)  yang before this dok simpan kat umah Kota Warisan. Umah tu next month penyewa dah nak masuk, so apa barang kenalah clearkan, rite.

Before En Ahmad balik, dia bagi aku RM300 soh g denist sebab malam sebelum tu aku ngadu sakit gigi. Ntahla ngilu semacam je. Bukan 1, tapi cam semua gigi rasa macam nak kucabut saja. Moody jap malam tu. Heh. Malam tu juge En Ahmad siap buatkan appointment lagi untuk aku - Saturday night, 8am.
As Usual kalau En Ahmad tak de je, aku mula menggagau carik peneman tido aku ngan anak-anak! And mangsa kali ni - ACU! (my youngest sister) sebab sekarang dia tengah practikal kat KL. Seb baik ada Acu. Thanx, dear! And kebetulan pula Cik Ika pun tengah semester break and dapat part time kat Parkson Alamanda, so meriah juge la umah aku wiken tu. Weee~

Berbalik pasal dentist.. gedebuk gedebak aku angkut anak-anak and Acu (Cik Ika g Alamanda) g dentist kat Bandar Baru Bangi. Nak kata jauh, xle sangat. Nak kata dekat, tak juge tapi sebab dah biasa drive sndiri g situ, bedesup aku tekan minyak (hehe sebab pukul 7.50 baru kuar dari umah). 8.15 sampai, terus masuk jumpe dentist. Aku dah biasa dengan dentist tu since 2005 (before kawin) lagi. So, dia dah tau apa problem aku and easy peasy! 8.35, siap gigi depan aku ditampal balik. Nak tau cite.. klik SINI. Tapi dentist pesan, kalau sakit lagi, after this kena rawatan akar. Pergh... jangan la.

Rawatan akar ni serious tak sakit and sangat bagus bagi yang problem gigi lobang tahap serius cam aku, tapi costnya agak tinggi - depends on situation and dentist jugak. Aku pernah buat... more than RM500 aku kena. Tapi hasilnya... aku sangat puas hati!

Owh, itu je nak cerita this time. Gosok la gigi selalu!
- images semua dr Datuk Google!

Nasihat: untuk gigi, sila lah ada dentist sendiri, mudah untuk pantau gigi anda. Serious penting!


~jom klik sini~

5 lagi tambah ng0meL:

siti nurkhijah on May 11, 2010 said...

pas ni senyuman sentiasa menawan la yer..

siti nurkhijah on May 11, 2010 said...
This comment has been removed by the author.
nabilah_2908 on May 11, 2010 said...

oh...sy tak suka dentis..huhu.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
OREO CHEESE CAKE LEPER

✿ shuhada on May 12, 2010 said...

siti nurkhijah: hehehe. senyum selalu weh.

✿ shuhada on May 12, 2010 said...

nabilah_2908: gg cantik xpe xsuke dentist pun.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog