Monday, April 5, 2010

ultraman

ng0meL by ummi
salam ✿.

Anda biasa tengok aksi begini?


Atau begini?
bagaimana pula dengan yang ini?


Kakak la ni.. mula2 dulu asik dok Ultraman Max.. sampaikan AfiQ pun dia suruh jadi raksasa, dia tu Ultraman Max. Kadang-kadang En Ahmad pun layan juge. Tapi kami taknak layankan sangat sebab fikirkan dia tu girl. Lagipun fikirkan aksi gaduh-gaduh, belasah-belasah semua..

*Ultraman Max*
Last week balik sekolah Kakak cerita kat school ada teacher bagi tengok cite Ultraman Dyna pula. Bukan main hepi la cerita gitu gini. Start tu asik nak tengok cerita Ultraman kat TV la pulak sebab kat school ada kawan-kawan yang lagi tau cerita Ultraman tu. Ni kire kes tanak kalah or tanak blur dengan kawan-kawan la ni.
*Ultraman Dyna*
Wiken haritu kebetulan kat Ceria ada cite Ultraman Cosmos. Apalagi.. kakak pun excited la. Siap interview semua orang macammana Ultraman tu la gitu la gini la so that esok g school leh story2 and dia tak le tak tau cite kan.
*Ultraman Cosmos*

Sekali dah bukak tu, terjebak la kami yang lain tengok juge cite Ultraman tu. Aish.. rupanya dah banyak sangat perubahan antara Ultraman zaman 80-an dulu dengan sekarang ni. Obvious gile tak kire dari segi costume, cara fight, letup2 api, even though masih lagi ada raksasa sebok nak lawan2 kat bumi Jepun tu.

Kalau tak caya, start monday to thursday kat Astro Ceria tunggu la jam 3 ptg and 7 ptg. Huhuk.. kakak dah booking hat pukul 7 petang tu! Next week pulak kalau tak salah ada Ultraman The Next. 

Waaahhhh! memang 'The Next' la costume dia!



(◕‿◕)




~me think, me write~

11 lagi tambah ng0meL:

ARC™ on April 05, 2010 said...

hahhaha comelll..teringat lak masa dulu2 lambat g skola semata tgk ultraman..

wowowow dyna~

✿ shuhada on April 05, 2010 said...

ARC: uiks, biar betol sampai gitu skali? akak setakat bergusti fire2 ngan adik beradik je hahaha

cintahati on April 06, 2010 said...

waah..besh3..
saya pun minat ultraman....hhuhu
tp tak puas hati bile die pny kuase berbnyi..sekejap sgt...

ParkAir on April 06, 2010 said...

aku dulu time kecik sanggup berkejar balik nak tengok ultraman ace. selain ace aku kenal taro ngan joe je.

Mr Kamikaze on April 06, 2010 said...

Tp klu lampu kat dada dia dah bertukar jadi merah..
pasti ultraman akan keluarkan kuasa yg paling hebat utk bunuh raksasa...

✿ shuhada on April 06, 2010 said...

cintahati: ha'ah. dh bunyi ada 3 minit je nak mati.. owh! tp ultraman xmati pon..

✿ shuhada on April 06, 2010 said...

ParkAir: ada joe? 1st time dgr ada nama joe hehe. ni kena google lagi ni

✿ shuhada on April 06, 2010 said...

Mr Kamikaze: ya betul! Jam tu dia akan letupkan raksasa tu.

Tp ultraman skrg letup2 sgt sbb dh bnyk raksasa baik n suke nangis.. huhuhuk

MyaFiza on April 06, 2010 said...

hahaha..semangat tengok ultraman.
teringat time kecik2 dulu.

notti netti on April 06, 2010 said...

My faverat cerita tuuuuu

✿ shuhada on April 06, 2010 said...

MyaFiza: nampaknya semua org tak kire jantina mmg suke tgk ultraman kan?


notti netti: hehe betulla kan semua org feveret cite ni.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog